Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Maj 17, 2010 Witam, ostatnio na testowym VPSie zainstalowałem sobie CentOSa, a na nim panel kloxo zgodnie z instrukcją. Wszystko poszło gładko i działa, ale teraz mam problem z przypinaniem domen. Dzisiaj jedną z domen przerzuciłem na IP serwera, utworzyłem również subdomeny ns1 i ns2 (mają to być DNSy pod resztę). W panelu jako administrator dodałem nowy wzorzec DNS właśnie z tymi subdomenami. Następnie dodałem nowego klienta, zalogowałem się jako ten klient i dodałem nową domenę (inna niż pod serwer dns), wybierając jako wzór DNS ten przed chwilą utworzony. U rejestratora zmieniłem zapis dotyczący serwera DNS - zostały one poprawnie wykryte. Poczekałem... no i niestety gdy staram się wejść pod domenę, dosyć długo czekam no i otrzymuję ostatecznie błąd (nie można odnaleźć serwera). Chyba coś źle zrobiłem, bo WHOIS pokazuje dnsy tej klienta jako głównej, a tej głównej już rejestratora... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2010 dig NS domena.pl dig A domena.pl Sprawdź na co wskazują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach