gb 12 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 Witam, Jakie znacie firmy hostingowe ktore swiadcza uslugi za cene wyzsza anizeli przecietna krajowa (czyli ok. 600-400zl za rozsadny pakiet) . Oczywiscie nie biore tutaj pod uwage "tanich hostingow". Pozdrawiam, g. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 Jakie znacie firmy hostingowe ktore swiadcza uslugi za cene wyzsza anizeli przecietna krajowa (czyli ok. 600-400zl za rozsadny pakiet) . Oczywiscie nie biore tutaj pod uwage "tanich hostingow". Np. ta ktora prezentuje: http://www.progreso.pl Polecam siebie ;-) pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 Adamie, macie srednia krajowa i bardzo dobrze, ze konkurujecie usluga a nie cena. Mnie jednak interesuja te firmy ktore swiadcza uslugi powyzej sredniej krajowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 Adamie, macie srednia krajowa i bardzo dobrze, ze konkurujecie usluga a nie cena. Mnie jednak interesuja te firmy ktore swiadcza uslugi powyzej sredniej krajowej. Napisales 400-600, tyle ma kosztowac, czy to dla Ciebie srednia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 Wedlug mnie 400-600 zl to srednia krajowa. Jednak sa takze firmy ktore swiadza uslugi w cenach wyzszych anizeli wymieniona srednia. Ktos zna takie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 Atcom np. (http://www.atcom.com.pl/oferta/cennik.html#hosting) - 200 MB kosztuje tam miesiecznie 199 zł. Rocznie wychodzi dwa razy wiecej niz "srednia". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 kosmiczne ceny na 2be.pl wręcz miedzygwiezdne poza tym o czym wy tu rozmawiacie? padają jakies ceny za blizej nieokreslony 'rozsadny pakiet'. ot dla kazdego ten rozsadny pewnie bedzie sie 'nieco' roznil a tak w ogole to wazny jest stosunek ceny do jakosci i supportu. dodam webserwer.pl (hoga). bylem tam rok, poki nie pokonczyly mi sie pakietowe transfery. bylem zadowolony, help szybko dzialal, a maile o awariach/planowanych konserwacjach cholera dostaje do dzisiaj jedynie autorski panel byl za slaby jak na dzisiejsze potrzeby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 Hmm a moze to http://v.pl/oferta/index.php#sprofi - 100MB przestrzeni dyskowej dla stron www - 250MB przestrzeni dyskowej dla bazy danych SQL Za jedyne 1000 zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draye 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 www.python.pl Narazie pisze ze strona jest przygotowaniu, ale sa juz jakies przyblizone dane - jest podana cena minimalna i pojemnosc konta: Orientacyjna najniższa cena hostingu w konfiguracji zbliżonejdo w/w to około 700zł bez VAT (około 850zł z VAT) rocznie. Pojemnosc konta pocztowego -20 MB POwierzchnia na www - 25 MB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 tu : -> http://maze.pl/ też tanio nie mają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2005 http://rsi.pl/p_cennik.php - od 400zł netto rocznie do 300zł netto miesięcznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Witam Jak widac "międzygwiezdnych" cen jest więcej, przy czym zazwyczaj dotyczą jednak parametrów kont i ogólnie serwerów dla firm. Stąd naturalnie nasze ceny nie są tanie, ale też odpowiadają Klientom komercyjnym, dla których ważniejsze od "niezmierzonego" transferu są wszechstronny panel, stała i darmowa obsługa techniczna 24/7, czy stale wprowadzane zmiany do panelu i usług. Nie zmienia to faktu, że z kontami "za sms" trudno rywalizowac : ) Miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Erem 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 "Międzygwiezdne" ceny mają firmy, które zdobyły stałą grupę (bogatych) komercyjnych klientów, poprzez nazwijmy to "pewne powiązania" i teraz nie uzasadnione byłoby obniżanie cen. Firmy te oferują hosting "dla ludu" przez swoje, nazwijmy to "spółki zależne" i biznes się kręci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 Jakie znacie firmy hostingowe ktore swiadcza uslugi za cene wyzsza anizeli przecietna krajowa (czyli ok. 600-400zl za rozsadny pakiet) . Oczywiscie nie biore tutaj pod uwage "tanich hostingow". Zdefiniuj "usługi powyżej średniej krajowej" (chodzi o jakość? jakieś wyznaczniki?) i "rozsądny pakiet". Czego konkretnie potrzebujesz za te 400-600 zl (netto? rocznie?)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2005 nasze ceny nie są taniePrzepraszam ze sie czepiam, ale ceny nie moga byc tanie tudziez drogie A co do wyzszych cen, to chyba nie o to chodzi, ze firma takze posiada pakiety drozsze - kwestia od jakiego pakietu wychodzi, ewentualnie jak duzo daje w porownaniu do innych ofert w tej samej cenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M4ciek 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 no jak uwazasz ze cena 400-600 to srednia, to ja nie wiem czego oczekujesz od serwera... tylko nazwa.pl lub home.pl (600 i 900 odpowiednio a uslugi na swietnym poziomie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Na swietnym poziomie? Ceny sa tak wysokie przede wszystkim dlatego, że wyrobili sobie marke , prawde mówiac nie wiem skad tak wysokie ceny mimo tylu luk ( zwlaszcza w home.pl ) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Na swietnym poziomie? Ceny sa tak wysokie przede wszystkim dlatego, że wyrobili sobie marke , prawde mówiac nie wiem skad tak wysokie ceny mimo tylu luk ( zwlaszcza w home.pl ) . Czyli co, home.pl jest wedlug Ciebie slabe, serwery dluzej nie dzialaja, niz dzialaja i codziennie maja wlamy ? I ogolnie wszyscy ktorzy ich polecaja, to wykupione przez dzial marketingu wabiki... ROTFL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Chyba nie chcesz powiedzieć, że opcja wypakowania plików rarowskich. przez prosty skrypt php , jest bezpieczną ? Jesli tak no to raczej ja powinienem sie 'rotflować' ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Chyba nie chcesz powiedzieć, że opcja wypakowania plików rarowskich. przez prosty skrypt php , jest bezpieczną ? Jesli tak no to raczej ja powinienem sie 'rotflować' ... Nie bardzo rozumiem. Mozesz jasniej ? Co jest niebezpiecznego w rozpakowywaniu rarow ? pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Jesli nie widzisz problemu w mozliwosci rozpakowania zdalnego przez osoby trzecie pliku na serwerze to kompletnie nie rozumiem na jakiej zasadzie działa firma w której pracujesz, uczyc Cie nie będę. dla mnie jest to EOT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Jesli nie widzisz problemu w mozliwosci rozpakowania zdalnego przez osoby trzecie pliku na serwerze to kompletnie nie rozumiem na jakiej zasadzie działa firma w której pracujesz, uczyc Cie nie będę. dla mnie jest to EOT W porzadku, tylko to jest pewnie blad w skrypcie PHP, a nie w samej konfiguracji serwera. Wiec nie wiem co tu home ma do rzeczy. A zlosliwosci zostaw prosze nastepnym razem po swojej stronie ekranu pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Tak sie polal jad, ze az mu serwery padly c:>tracert cxc.plNie można rozpoznać nazwy systemu docelowego cxc.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Szkoda polemiki, masz podstawowe braki - nie rozróżniasz dwóch płaszczyzn - serwera i skryptów wykonywanych na serwerze To nie są zadne złosciwosci a jedynie Twoja ignorancja znajomości linuxa - nawet na poziomie przedszkola Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 29, 2005 Szkoda polemiki, masz podstawowe braki - nie rozróżniasz dwóch płaszczyzn - serwera i skryptów wykonywanych na serwerzeTo nie są zadne złosciwosci a jedynie Twoja ignorancja znajomości linuxa - nawet na poziomie przedszkola skoncz czlowieku ehh Szkoda slow :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach