Gość Zgłoś post Napisano Maj 12, 2010 Hej, Raz na jakiś czas pojawia się wątek z zapytaniem o skrypty, rozwiązania... po "sklepowych" pytaniach, ja również mam zagadnienie do rozwikłania. Generalnie spokojnie radzę sobie w Joomli (wiem, wiem ; ) + CMS Made Simple (tam XHTML+CSS z palca) i do prostych czy nawet ciut bardziej multimedialnych sajtów to wystarczy, ba, nawet z JomSocial idzie na Joomli postawić serwis społecznościowy (arrrrghh! ; ) Niemniej jednak brakuje mi trochę świeżości w temacie... czy ktoś zna darmowe (lub niezbyt drogie, tak powiedzmy do 100 dolarów za licencję na 1 sajt) skrypty, które są nowoczesne, mają jakieś fajne bajerki i ogólnie znacie i polecacie? Bardzo spodobał mi się skrypt strony interaktywnie.com (choć samą stronę trochę inaczej bym "wymalował" ; ). Szukam generalnie skryptu pod serwis-portal, ale z niewielką ilością opcji "community" - nie bardzo podoba mi się to, co się aktualnie dzieje z Web2.0, ale jednak parę opcji by było mile widzianych - takich opcji, które zatrzymają użytkowników przy serwisie ; ) Wiem, że to wiedza tajemna, ale może ktoś coś szepnie jaki skrypt - może ze "starej gwardii CMSów" typu Nuke czy coś - aktualnie jest "na topie". W co warto zainwestować czas, umiejętności i pieniądze? Jeśli jakaś firma ma swój produkt, proszę mi go tu przedstawić oczywiście (to jest moja własna wersja "autor zgadza się na..." : ) Będę wdzięczny za podpowiedzi webmasterskiej braci. Miłosz / Sponsi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 12, 2010 (wiem, wiem ; ) Oj, tam nie przejmuj się zdaniem innych, Joomla jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HDS 14 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2010 phpfox [Najlepszy wg mnie] socialengine [Trochę droszy] boonex dolphin [free ale z reklamami] [bez reklam trochę drogi ale da się ominąć] elgg [darmocha] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2010 Ponoć Jaws (http://www.jaws-project.com/) jest całkiem sympatyczny, tyle, że brakuje mu spolszczenia. Tak samo jak i Silverstripe (http://silverstripe.org/), o którym czytałem sporo dobrego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 12, 2010 Dzięki za kontrybucje! Na pewno obadam skrypty. Dolphina i Elgg-a jakoś strawić nie mogę, ale może nigdy "na serio" nie usiadłem... Socialengine ...drooogi, choć może i jakoś tam w czasie bym znalazł kasę na to... A co myślicie o połączeniu IPB + dodatki? Tam jest blogowy system, jest chyba nawet multi user blog.. ktoś używa? Jak myślicie? Jest sens dać 150 + np. 150 za 3 jakieś dodatki? 300 dolców to w sumie 900zł, więc cena jakoś w klimatach Socialengine... no i spora po prostu jak na projekt prywatny... Obadam resztę też, bo Silvera instalowałem na parę minut... Jeszcze myślę o TypoLight chwilami ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2010 Oj, tam nie przejmuj się zdaniem innych, Joomla jest ok Joomla w TESCO Firma Tesco jest największym sprzedawcą w Wielkiej Brytanii i trzecią na świecie jedynie za Wal-Mart i Carrefour. Oni właśnie uruchomili nową stronę internetową przeznaczoną do szkolenia pracowników obsługujących ponad 400.000 członków na całym świecie: TescoAcademy.com. Zdecydowali się budować serwis w oparciu o Joomla! [...] źródło: Joomla w Tesco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach