FilipS 7 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2010 Witam, mam problem z instalacją ionCube. Wykonałem wszystko tak jak było podane w instrukcji: Pobrałem paczkę, Rozpakowałem i przeniosłem do katalogu usr/local, sprawdziłem jaka jest zalecana wersja dla mojego serwera (5.2), dodałem linie do pliku php.ini: zend_extension = /usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.2.so zrestartowałem apache. W pliku do testu instalacji (ioncube-encoded-file.php) wyświetla mi: This encoded file cannot be run. Please run the file ioncube-loader-helper.php for more information.[size=3] [/size] W pliku ioncube-loader-helper.php wyświetla mi: [font=verdana, helvetica, arial][size=2] [b]Testing Server[/b] Testing whether your system supports run-time loading... Looking for Loader 'ioncube_loader_lin_5.2.so' Extensions Dir: . (/home/admin/domains/domena.pl/public_html) Relative Path: /../../../../../home/admin/domains/domena.pl/public_html/ [b]Results[/b] Run-time loading should be possible on your system but no suitable Loader was found. [b]Instructions[/b] The Linux Loader for PHP 5.2 releases is required. [/size][/font] [font=verdana, helvetica, arial][size=2]Loaders can be downloaded from [url="http://www.ioncube.com/loaders.php"]www.ioncube.com[/url][/size][/font] Czyli wyświetla mi jak by nie był zainstalowany? Może mi ktoś powiedzieć co zrobić żeby działał? Lub jak go uruchomić? Może oprócz loadera trzeba zainstalować encoder nie wiem jestem w tym zielony. Ale wydaje mi się że zrobiłem wszystko jak należy. Mój system: Cent OS z DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2010 Wpisz php -v w konsoli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FilipS 7 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2010 Wpisałem i wyświetliło mi PHP 5.2.12 (cli) (built: Mar 2 2010 06:35:33) Copyright (c) 1997-2009 The PHP Group Zend Engine v2.2.0, Copyright (c) 1998-2009 Zend Technologies Ale nadal nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach