szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Witam, Dopiero zaczynam zabawę z VPS i po skonfigurowaniu (chyba wszystkiego) nie mogę otworzyć pliku php który odnosi się do db.sqlite w logach wywala błąd: PHP Fatal error: Call to undefined function sqlite_open() sprawdzając na innym hostingu w phpinfo mam SQLITE Enabled a tu w ogóle nie mam napisu sqlite Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Zainstalowane mam Centos5 32bit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Zainstalowałeś ten pakiet w ogóle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Zainstalowałeś ten pakiet w ogóle? no raczej. I w tym problem Chociaż nie obrażę się jak byś podał komende z której wiesz że działa ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 yum install sqlite / sqlite3 / nie wiem jaką nazwę ma paczka. Poszukaj administratorze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 yum install sqlite / sqlite3 / nie wiem jaką nazwę ma paczka. Poszukaj administratorze. No i właśnie... zainstalowałem to ale nadal nie działa. Jak wchodze w test.php który odwołuje się do db.sqlite to w ogóle sie nie otwiera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Paczka sqlite/sqlite3 to sam silnik bazy danych. A do tego trzeba by zainstalować jakiś łącznik php-sqlite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 nie wiem jaką nazwę ma paczka. sqlite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmidt344 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 sqlite No to zainstalowałem to yum install sqlite, i poszło tyle że to nic nie daje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Paczka sqlite/sqlite3 to sam silnik bazy danych. A do tego trzeba by zainstalować jakiś łącznik php-sqlite Możliwe, że w CentOS tak - e Debianie to 2 różne pakiety, inne wersje. @autor - czytaj logi i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Możliwe, że w CentOS tak - e Debianie to 2 różne pakiety, inne wersje. Nie za bardzo rozumiem twoją uwagę. Przecież to, że sqlite i sqlite3 to dwa różne silniki, niekompatybilne ze sobą, to chyba wiadomo... A moją sugestią jest to, że oprócz samej obsługi sqlite w systemie, to trzeba doinstalować obsługę sqlite w samym php. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Ja źle zrozumiałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach