bukichektor 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Witam Pisząc inny post w pewnej odpowiedzi znalazłem termin-ataki DDoS, który zadecydował iż warto jednak zadać kilka pytań odnośnie zabezpieczeń. Jak powszechnie wiadomo na ataki narażony jest każdy serwer; Hosting www: 1.W jaki sposób zabezpieczony jest hosting www w momencie kupna? Jeśli większość takich usług ma w sobie zabezpieczenie. To jakie? Na ile są skuteczne? 2..Jeśli na mojej stronie są tylko filmy, obrazki, napisana treść oraz reklamy. Ale nie ma opcji rejestracji/logowania się a co się z tym wiąże bazy danych ,to nic mi nie grozi? Czy jeśli ktoś chce zajrzeć do moich plików jakie mam na serwerze; usunąć je np to musi zainfekować całą powierzchnie przeznaczaną na konta shared? Czy może nic nie infekować i po prostu zrobić sobie co będzie chciał z moimi plikami tylko? 3.Czy ja jako użytkownik na hostingu www mogę w panelu lub w jakikolwiek inny sposób poprawić bezpieczeństwo swojej witryny? Czy to tylko i wyłącznie zadanie i kwestia usługodawcy(firmy hostingowej)? 4.Jak zabezpieczyć kod swojej strony przed przeglądaniem? Wiadomo każdy może sobie źródło danej strony podejrzeć; a w tym cały kod i między innymi zobaczyć w czym strona zrobiona. Albo wsiąść cały kod , pozmieniać kilka rzeczy i wuala. Każdy chyba wolałby uniknąć tego. Jeśli moje pytania są głupie, albo przynajmniej nie mądre to wybaczcie ale dopiero rozpoczynam swoją przygodę i proszę o wyrozumiałość. P.S Hosting z jakiego korzystam to hostgator, webhosting- Business Plan. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 Jeśli ktoś wygeneruje naprawdę duży atak DDoS z hostów zombie rozsianych po całym świecie, to nie ma na to w zasadzie sposobu. Każdy się położy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2010 4.Jak zabezpieczyć kod swojej strony przed przeglądaniem? Wiadomo każdy może sobie źródło danej strony podejrzeć; a w tym cały kod i między innymi zobaczyć w czym strona zrobiona. Albo wsiąść cały kod , pozmieniać kilka rzeczy i wuala. Każdy chyba wolałby uniknąć tego. HTML to język interpretowany przez przeglądarki internetowe, a skoro coś dociera do użytkownika w identycznej postaci, w jakiej to coś zostało napisane, to znaczy, że tego nie ukryjesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach