Mr Box 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 Bry! Zacząłem się bawić dzisiaj w stawianie na localhoście projektu Django, na serwerze Nginx. I wszystko śmiga, gdyby nie to, że pomimo dyrektywy location /adminmedia { alias /var/www/mudo/templates/admin/; } Nginx próbuje serwować pliki(statyczne) ze ścieżki /adminmedia z katalogu /usr/local/nginx/html/adminmedia/, a nie /var/www/mudo/templates/admin/. Poniżej załączam cały nginx.conf i proszę o jakąś wskazówkę do tego, gdzie tkwi haczyk- i od razu zaznaczam, że więszkość configu jest zerżnięta z wiki Nginx i Bibliotek Riklaunima- więc jest kilka linijek, które są, ale jeszcze o nich nie czytałem. nginx.txt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atsuki 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 Jak mnie pamięć nie myli.. alias działa w obrębie określonej lokalizacji root w server{}. Czyli gdzieś tam pod server_name dodaj root sciezka; Ale głowy nie dam sobie uciąć :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mr Box 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 Ku potomności- po trzech godzinach walki okazało się, że rzecz siedzi w dopisaniu dwóch znaczków: location ^~ /adminmedia/ { alias /home/kuba/django/Django-1.1.1/django/contrib/admin/media/; } Tak więc, sprawa jest rozwiązana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 Nginx próbuje serwować pliki(statyczne) ze ścieżki /adminmedia z katalogu /usr/local/nginx/html/adminmedia/, a nie /var/www/mudo/templates/admin/.Poniżej załączam cały nginx.conf i proszę o jakąś wskazówkę do tego, gdzie tkwi haczyk- Tu (stworzyłeś lokalizację dla plików statycznych, ale nie ustawiłeś alias'u/root'a): location ~* ^.+\.(jpg|jpeg|gif|png|ico|css|zip|tgz|gz|rar|bz2|doc|xls|exe|pdf|ppt|txt|tar|mid|midi|wav|bmp|rtf|js|mov) { ... } Tak więc, sprawa jest rozwiązanaTo nie jest rozwiązanie, tylko kiepskie obejście problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mr Box 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2010 To nie jest rozwiązanie, tylko kiepskie obejście problemu. Nie powiem, że tak nie jest - ale tak jak napisałem, wczoraj bawiłem się configiem 'byle zadziałał', a teraz drążę cały config z otwartym wiki i pozbywam się części linijek, jak i sprawdzam, czy to co mam jest ok. Jakbyś widział tam coś jeszcze bardzo złego, to chętnie każdą uwagę przyjmę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach