Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2010 Widziałem dużo tematów na ten temat, a, że znalazłem owy panel wrzucam tutaj. UWAGA! Zakładając hosting trzeba wykupić licencję!! Zapraszam do pobierania i przeczytania pliku readme. BTW Panel testowałem, nawet działa, ale nie miałem czasu przeglądać się mu bliżej http://www.przeklej.pl/plik/iceburn-shoutcast-control-panel-v1-0-alpha-rar-0013195il2mv Plik readme (przepuszczony przez translator) ################################################## ################################################# # Pakiet #: ICEBURN SHOUTcast CONTROL PANEL # # Wersja: ALPHA V1.0 # # Licencji: Creative Commons Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 3.0 Unported License # # Autor: = IceBurn = # # Copyright: 2010 # # Www: www.iceburn.info ################################################## ################################################# Na początek ... - Ten utwór jest udostępniany na zasadach licencji Creative Commons - Proszę zobaczyć: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ ! UWAGA! - Jeśli chcesz do użycia tej pracy handlowej PROPONUJEMY musi kupić licencję! - Kupić licencję COMMERCIAL proszę o kontakt: jdnr-online@sapo.pt -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- Jeśli korzystasz z mojej pracy ... ... Proszę rozważ podarowanie pieniędzy, aby utrzymać rozwój wolnego będzie. Możesz przekazać za pośrednictwem systemu PayPal: jdnr-online@sapo.pt Dziękuję! -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- WYMAGANIA Ten skrypt wymaga co najmniej dobry VPS. Zapomnij o używaniu go na wspólnych hosting! Transcoder serwer Shoutcast i zużywa minimum 200MB RAM Należy mieć co najmniej dostęp do powłoki. - Komputera z Linuksem -> PHP = 5.2 - Mysql> = 5 - Apache> = 2,0 - Pidof (MUSISZ mieć ten!) - ImageMagick (naprawdę nie są niezbędne, ale zalecane) - Serwer Shoutcast (o ile w tym pakiecie) - SHOUTcast Transcoder (o ile w tym pakiecie) -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- Install Database - Database.sql Run (przez phpmyadmin lub podobne). UPRAWNIENIA - Przede wszystkim bardzo polecam korzystanie SuPHP lub uprawnienia skieruje cię do szaleństwa. - Chmod 0777 "shoutcast" folder rekursywnie. - Upewnij się, że użytkownicy Linuksa jest właścicielem wszystkich katalogów aplikacji. KONFIGURACJA - Konfiguracja i sc_trans.conf sc_serv.conf w folderze / shoutcast - Edycja config.inc.php - Otwieranie / crons / checkserver.cron.php i edytować dwie ścieżki - Edycja php.ini zgodnie z wartościami ustalonymi w PHP config.inc.php - Prawdopodobnie będziesz potrzebował zakomentować open_basedir w pliku php.ini - Również upewnić się, że PHP nie jest ustawiony w trybie awaryjnym - Bądź mądry! Nie trzymaj "shoutcast" i "foldery mediów" na internetowej dostępnej lokalizacji PRACA CRON - Należy ustawić cron do uruchamiania "/ crons / checkserver.cron.php" * * każda minuta UPGRADE - Należy zachować "/ shoutcast" i "/ audio" katalogi i czystej instalacji. -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- LOGIN ADMIN DEFAULT Użytkownika: admin PASS: 123456 -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- WSPARCIE - Wsparcie dla wolnej i podstawowe (w języku portugalskim) można znaleźć http://bit.ly/du2Hjk - Jestem również świadczenia wypłacane wsparcia dla niestandardowych funkcjonalności i zaawansowanej pomocy. - Tak, można zainstalować to oprogramowanie dla Ciebie na serwerze. Proszę o kontakt na ofertę. I last but not least ... - W maksymalnym zakresie dozwolonym przez prawo autor nie ponosi żadnej gwarancji na to oprogramowanie, wyraźnych ani dorozumianych, w tym ogranicza się do gwarancji przydatności handlowej i przydatności do określonego celu. - W żadnym przypadku autor odpowiada za szkody wtórne, szczególne, przypadkowe lub pośrednie szkody wynikające z używania lub niemożności korzystać z tego oprogramowania, nawet jeśli autor zdaje sobie sprawę z możliwości takich szkód lub znane wady. -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- O autorze Romão Joao (aka IceBurn) jdnr-online@sapo.pt Innych moich projektów: www.iceburn.info www.portugalparanormal.com www.tenhamedo.net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2010 po wrzuceniu plików i skonfigurowaniu bliku config po wejściu do panelu mam tylko białe tło. Prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2010 Może chmody? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2010 po wrzuceniu plików i skonfigurowaniu bliku config po wejściu do panelu mam tylko białe tło. Prosze o pomoc baza wrzucona na serwerze? BTW Poprawny link: http://chomikuj.pl/GKS/Dokumenty/iceburn.shoutcast.control.panel.v1.0.alpha_www.przeklej.pl.rar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TaZz 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2010 thx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach