Paweł Storoż 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2010 Witam, mam stronę - a dokładnie bloga. Prowadzę go od 18 kwietnia i śr. mam 1500-1700 uniq i ok. 10 tys - 19 tys odsłon. Od 18 kwietnia wykorzystałem 72% transferu - 14.35 Gig. Obawiam się, że będę musiał się przenieść. Myślałem, że zwykły serwer wystarczy na prowadzenie bloga, ale chyba się myliłem. Sprawdziłem obciążenia cpu i już wczoraj miałem ponad normę. Zastanawiałem się co teraz robić - w sumie na nic nie wpadłem ciekawego, dlatego piszę do Was. Na serwer mógłbym przeznaczyć ok. 100 zł na miesiąc, 150 to byłby max. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Paweł Storoż Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biznes-Host.pl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2010 Prowadzę go od 18 kwietnia i śr. mam 1500-1700 uniq i ok. 10 tys - 19 tys odsłon. Gratuluje, niezły wynik jak na taki krótki czas Od 18 kwietnia wykorzystałem 72% transferu - 14.35 Gig. Obawiam się, że będę musiał się przenieść. Myślałem, że zwykły serwer wystarczy na prowadzenie bloga, ale chyba się myliłem. myślę, że w tej sytuacji są 2 wyjścia 1. VPS zarządzalny, jakiś najtańszy powinien dać radę - około 100 PLN brutto (przynajmniej u nas, cena wraz z administracją) 2. Poszukanie serwera wirtualnego z dużym transferem i dopuszczalnym obciążeniem i ew dogadanie się w sprawach dodatkowych opłat za wzrost popularności bloga tzn za większe obciążenie generowane - wiele firm indywidualnie może do tego podejść Nie chcę w tej chwili rzucać ofertami bo to zawsze można dopasować pod konkretną sytuację, podam tylko linka http://biznes-host.pl Pozdrawiam, Piotr Morec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
3it.pl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2010 Zastanawiałem się co teraz robić - w sumie na nic nie wpadłem ciekawego, dlatego piszę do Was. Na serwer mógłbym przeznaczyć ok. 100 zł na miesiąc, 150 to byłby max. Proszę o pomoc. Proponuję przyjrzeć się naszej ofercie serwerów VPS z serii Lite. Napewno znajdzie Pan coś w cenie do 100-150 zł netto wraz z administracją. Dodatkowo na forum znajdzie Pan nasz kupon promocyjny dzięki któremu uzyska Pan 50% zniżki na pierwszy abonament. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2010 Witam, Zapraszam do zapoznania się z ofertą http://statnet.pl Rozwiązania, które powinny spełnić oczekiwania to hosting dedykowany lub serwer VPS z administracją (MANAGED). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2010 Tak jak pisał statnet najlepszym rozwiązaniem będzie hosting dedykowany - http://hosting-dedykowany.pl - pakiet HD_25 w zupełności wystarczy na początek - koszt od 54,84zł/mies. Konto HD_25 CPU min = 700MHz CPU max = 2800MHz RAM min = 256MB RAM max = 512MB Dysk twardy = 20GB Transfer = 200GB Łącze = 100mbps Adresy IP = 2szt Panel = DirectAdmin Backup FTP = 5GB Domena .pl GRATIS Cykle bilingowe to - miesięczny, kwartalny, półroczny, roczny i dwuletni. W planie rocznym i dwuletnim płacisz za 10 i 20 miesięcy, gratis dostajesz 2 i 4 miesiące abonamentu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach