rrutek 12 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2010 Witam, jestem w trakcie pracy nad monitorem serwera. Podczas programowania, natknąłem się na pewien problem, a dokładniej nie mogę nigdzie znaleźć, gdzie w systemie znajdę jakieś dokładniejsze informacje na temat zużytego transferu. Chcę wyświetlać zużycie w danym miesiącu, lecz codziennie o 6:25 rano, dane w /proc/net/dev są zerowane. Chciałbym ominąć dodawanie czegokolwiek do crona, lecz w ostateczności jestem skłonny to zrobić. Czy w systemie nie znajdują się gdzieś takowe dane, ale nie z dnia, a z dłuższego okresu(np. od włączenia maszyny)? Z góry dziękuję, Łukasz Rutkowski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2010 Vnstat - program, który monitoruje transfer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rrutek 12 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2010 Wielkie dzięki! :-) O coś takiego mi chodziło. Musiałem dać do crona aktualizację danych, ale już kij drapał, jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kyob 4 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2010 Vnstat - program, który monitoruje transfer jak sobie radzi z vlanami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DE50.pl 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2010 jak sobie radzi z vlanami? Z VLANów najlepiej zbierać po SNMP np. za pomocą cacti. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach