www 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Witam, zastanawia mnie na jakiej zasadzie działa serwis http://freedns.sgh.waw.pl/ ? Co jest potrzebne aby stworzyć coś podobnego? Jaki potrzebny jest serwer? Skrypty? Domeny? Jak utrzymać coś takiego? Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 dwa serwery w miare niezaleznych lokalizacjach ktore utrzymaja uptime 100% zawsze i wszedzie soft to http://www.xname.org/contribute.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Serwery rozumiem minimum VPS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Najmniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 DNS powinienmieć 100% uptime a przy VPSie nie masz full kontroli nad maszyną, updatami itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Xname, albo można napisać własny soft oparty na PDNS ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bzyk 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Co jest potrzebne aby stworzyć coś podobnego? Piotr Kucharski ;-) A tak BTW, to szkoda że tak go SGH z buta potraktowało. Na razie moje domeny (i odpowiedzi na nie z fns.sgh.waw.pl) działają. Ciekawe jak długo - by jak najdłużej. Próbowałem korzystać z xname.org, ale tam przeładowanie domen to jest wieczność (bodajże raz na dzień). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Przygotowujemy w firmie taki projekt.. Szczegóły wkrótce, proszę o cierpliwość Ogólnie to miałem zakładać podobny temat, ale ubiegł mnie @www. Chciałbym zapytać - jakich funkcjonalności oczekujecie jako użytkownicy takiej usługi? Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach