Mistrzu4 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Witam! Mam pytanie jak automatycznie uruchomić procesy po starcie / restarcie serwera VPS Przykładowo mam jakiś program w katalogu "/home/serwer/" a plik nazywa się np. "aplikacja". Jaki skrypt mam wgrać i do jakiego pliku? Proszę was o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 /etc/rc.d Podejrzyj jakiś plik i wg niego stwórz swój. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mistrzu4 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Nie mam takiego pliku. Na "r" mam tylko: /etc/resolv.conf /etc/random-seed /etc/rpc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 To jest katalog, a nie plik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 wydaj polecenie cd /etc/rc.d/ a potem mc/vi lub co tam preferujesz pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegetagt 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 najlatwiejsze i najszybsze ( lecz niekoniecznie 'pro hakerskie' ) w slacku jest dopisanie poprostu /home/serwer/aplikacja do /etc/rc.d/rc.local Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mistrzu4 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Dzięki wielkie, wszystko działa jak należy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach