Poplop 6 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 Witam, to znowu ja. Mam do Was pytanie. Jak ustawić w systemie debian 5 lenny dns? Ponieważ ma 1 IP i nie wiem jak to wszystko skonfigurować. Chcę się tego nauczyć ale nie rozumiem nic w internecie. Więc tak: IP: 188.116.3.27 Domena: poplop.bee.pl Możecie mi wszystko po kolei napisać co mam edytować do wkleić aby były jakieś DNS dla mojego serwera i abym mógł podczepić pod nią domenę. Jeżeli ktoś mi to napiszę będę bardzo wdzięczny i wreszcie się tego nauczę. Pozdrawiam, Poplop Przepraszam ale nie da się tu edytować posta. Jeszcze jedno. Czy da się również ustawić że domena: poplop.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop a domena: poplop1.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop1 Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 Nie domena, a subdomena. w bee.pl da się ustawić IP na jaki ma kierować subdomena? Ustaw to. A potem to już w Apache robi się to, aby (sub)domena wskazywał na konkretny katalog. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 Witam, to znowu ja. Mam do Was pytanie. Jak ustawić w systemie debian 5 lenny dns? Ponieważ ma 1 IP i nie wiem jak to wszystko skonfigurować. Chcę się tego nauczyć ale nie rozumiem nic w internecie. Więc tak: IP: 188.116.3.27 Domena: poplop.bee.pl Możecie mi wszystko po kolei napisać co mam edytować do wkleić aby były jakieś DNS dla mojego serwera i abym mógł podczepić pod nią domenę. Jeżeli ktoś mi to napiszę będę bardzo wdzięczny i wreszcie się tego nauczę. Pozdrawiam, Poplop Przepraszam ale nie da się tu edytować posta. Jeszcze jedno. Czy da się również ustawić że domena: poplop.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop a domena: poplop1.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop1 Pozdrawiam Musiałbyś kupić sobie domenę. Jak poprzednik mówi, ty masz subdomenę, a to są dwie różne rzeczy. @Down Kolega chce się nauczyć konfiguracji bind'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poplop 6 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Ale w bee.pl jest konfiguracja na dns. I chcę zobaczyć czy mi się uda to zrobić jak uda to kupuję domenę .eu ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach