Poplop 6 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 Witam, to znowu ja. Mam do Was pytanie. Jak ustawić w systemie debian 5 lenny dns? Ponieważ ma 1 IP i nie wiem jak to wszystko skonfigurować. Chcę się tego nauczyć ale nie rozumiem nic w internecie. Więc tak: IP: 188.116.3.27 Domena: poplop.bee.pl Możecie mi wszystko po kolei napisać co mam edytować do wkleić aby były jakieś DNS dla mojego serwera i abym mógł podczepić pod nią domenę. Jeżeli ktoś mi to napiszę będę bardzo wdzięczny i wreszcie się tego nauczę. Pozdrawiam, Poplop Przepraszam ale nie da się tu edytować posta. Jeszcze jedno. Czy da się również ustawić że domena: poplop.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop a domena: poplop1.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop1 Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 Nie domena, a subdomena. w bee.pl da się ustawić IP na jaki ma kierować subdomena? Ustaw to. A potem to już w Apache robi się to, aby (sub)domena wskazywał na konkretny katalog. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 Dnia 4/13/2010 o 20:04, poplop napisał: Witam, to znowu ja. Mam do Was pytanie. Jak ustawić w systemie debian 5 lenny dns? Ponieważ ma 1 IP i nie wiem jak to wszystko skonfigurować. Chcę się tego nauczyć ale nie rozumiem nic w internecie. Więc tak: IP: 188.116.3.27 Domena: poplop.bee.pl Możecie mi wszystko po kolei napisać co mam edytować do wkleić aby były jakieś DNS dla mojego serwera i abym mógł podczepić pod nią domenę. Jeżeli ktoś mi to napiszę będę bardzo wdzięczny i wreszcie się tego nauczę. Pozdrawiam, Poplop Przepraszam ale nie da się tu edytować posta. Jeszcze jedno. Czy da się również ustawić że domena: poplop.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop a domena: poplop1.bee.pl kieruje na folder /var/www/poplop1 Pozdrawiam Musiałbyś kupić sobie domenę. Jak poprzednik mówi, ty masz subdomenę, a to są dwie różne rzeczy. @Down Kolega chce się nauczyć konfiguracji bind'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poplop 6 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 Ale w bee.pl jest konfiguracja na dns. I chcę zobaczyć czy mi się uda to zrobić jak uda to kupuję domenę .eu ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach