pozmu 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2005 Żałośnie to wygląda, też to zauważyłem i nawet napisałem do avx o tym, niby niedługo mają to zmieniać. Ale brak CGI to jest kpina... dobrze, że to zauważyłem (sam nie dłubię w Perlu, ale czasami jakiś skrypt w tym języku może być pożyteczny...) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2005 Wiesz moze bardzo dbaja o bezpieczenstwo maszyn. Jednym skryptem cgi mozna polozyc maszyne . Ale jednak to jest standard i powinnien byc zapewniony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pozmu 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2005 Jednym skryptem CGI można położyć maszynę? A suexec? To rozwiązuje problem... Z drugiej strony, jeśli dbaliby o bezpieczeństwo, to raczej udostępniali by "bezpieczny katalog", tj. taki powyżej server_root vhosta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
radh_ 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2005 Admini śpią w serwerowni, czy co? To ze admini siedzą w nocy to standard, to trzeba wymagac a nie podziwiac Tylko po co ma siedziec??? Szkoda siedziec... Dobry admin spokojnie spi w tym czasie i jedynie reaguje w czasie jakiejs awarii... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dOOner 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2005 Tylko po co ma siedziec??? Szkoda siedziec... Dobry admin spokojnie spi w tym czasie i jedynie reaguje w czasie jakiejs awarii... Ta dyskusja zbacza z tematu. Przenieście się z nią na jakiś Hyde-Park. ... a swoją drogą po to aby wszystko monitorować i na bieżąco poprawiać...a nie, jak w przypadku innych firm, dzwoni się po admina, czeka aż on się wybudzi i podłaczy kompa do sieci... dobrze ze chociaż koma ma właczonego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwerty 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2005 nie wiem czym sie podniecac w leaseweb - tanie to i ping 40 ale support jest do bani chyba ze sie doda 300euro do kazdego serva miesiecznie(niemozliwe przy niskich cenach) - raz jak sie pomylilem w firewalu i odcielo serva to od piatku musialem do poniedzialku czekac az ktos wylaczy firewalla(dobrze ze nie mam tam firmowych servow) - hosting w leaseweb to nieoplacalne i w razie jakichkolwiek problemow serv lezy kilka godzin a nawet dni (mialem taki ze proc temp lapal duza i sie wieszal - zalatwili dopiero po tygodniu) leaseweb to duze ryzyko jesli chodzi o opieranie na nich swojego biznesu - nie zebym zle zyczyl avx ale ludzie powinni troche patrzec gdzie servy stoja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach