MicNeo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Siema! Mam problem. Mam domene w nazwa.pl, serwer w home.pl. Oddelegowałem domene na freeDNS:SGH - dajmy na to abc.pl. Potrzebuje teraz utworzyć subdomene np test.abc.pl która będzie kierować na katalog ./test . Szukam i szukam, ale nie mogę tego rozgryźć jak to zrobić. Jakieś sugestie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Jaki masz serwer? VPS, Dedykowany czy www? Jeśli dedyk lub VPS musisz podać z jakigo serwera www korzystasz (pewnie z apacza?) Jeśli masz www to robisz wszystko w panelu admina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicNeo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 www w home.pl. Ale w zakładce domeny nie mam żadnej bo ona jest oddelegowana na freesgh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 W nazwa.pl zmieniasz dnsy na te z home.pl, ale najpierw w panelu home, panelu WWW dodajesz nową domenę, następnie przechodzisz do nazwa.pl logujesz się do panelu i wpisujesz dnsy home.pl (bodajże ns1.home.pl, ns2.home.pl ) Czekasz parę godzin i wszystko hula. W ogóle jaki mają panel w home? (www) autorski? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach