mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Postawiłem sobie ostanio host zdjec (Taki jak w opisie) i zastanawiam sie nad jego pozycjonowaniem. Otóż pytanie do was czy to jest opłacalne ? Ile mniej więcej wynosiła by cena za słowa: "Hosting zdjec". Czy może starać się nad samodzielna praca ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Wygeneruj mapę strony, wrzuć ją na google, utwórz dostęp dla robotów, dodaj słowa kluczowe, dodawaj linki do katalogów seo. Może coś wyjdzie z samodzielnej pracy. Pozycjonowanie na zlecenie jest dość drogie, lepiej samemu spróbować;p Poza tym nie płaci się za słowa kluczowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Ok powoli wziąłem się za to i zostało mi teraz jedynie pododawać do katalogów. Znacie jakąś stronę ze tak powiem "zbierającą" te katalogi ? I czy google będzie automatycznie uzupełniać mapę strony ? Czy muszę to robić co trochę ręcznie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 http://www.katalogiseo.info/ Przy takiej frazie jako początkujący raczej nie dasz rady. A w tej chwili pozycjonowanie to podstawa. Mapa sama się nie uzupełni, chyba że napiszesz skrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Ok powoli wziąłem się za to i zostało mi teraz jedynie pododawać do katalogów. Znacie jakąś stronę ze tak powiem "zbierającą" te katalogi ? I czy google będzie automatycznie uzupełniać mapę strony ? Czy muszę to robić co trochę ręcznie ? http://www.xml-sitemaps.com/ Tu wygenerujesz mapę strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 to raczej za mało, trudno Ci będzie tą frazę do top10 wrzucić, poczytaj forum PIO ( nawet link do strony w sygnaturce niezbyt trafiłeś: anchor text powinien być "Hosting zdjec", bo raczej frazy: "host zdjec? zapraszam " to nikt lub prawie nikt do wyszukiwarki nie wpisuje ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Zainteresuj się aby zbudować long tail - dużą ilość dobrze opisanych podstron (np. wymagaj wpisania od usera chociaż jednego słowa kluczowego). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Zainteresuj się aby zbudować long tail - dużą ilość dobrze opisanych podstron (np. wymagaj wpisania od usera chociaż jednego słowa kluczowego). hmm a mogę dodawać jakoś te podstrony samemu ? Bo myślałem już wcześniej nad tym : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 zrób zaplecze z swl-em (eweblink najlepiej) i dopalaj rozsądnie, na początek po 5tyś pkt na fraze, pozatym dodawaj ręcznie do dobrych katalogów, precli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 zrób zaplecze z swl-em (eweblink najlepiej) i dopalaj rozsądnie, na początek po 5tyś pkt na fraze,pozatym dodawaj ręcznie do dobrych katalogów, precli A potem ciesz się filtrem, który zmiecie Cię z tej frazy na kilka tygodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 A potem ciesz się filtrem, który zmiecie Cię z tej frazy na kilka tygodnie. w życiu nie dostałem filtra a uzywam swl-a z 3 lata, dopalać trzeba z głową, a myślisz czym pozycjonują firmy ? ręcznie dodając do kat. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 Koszt tej frazy w zewnętrznej firmie to między 300-1000zł/msc za top10, za top3 1000-1500. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2010 cóż biorę się za robotę : ) Moze coś uda mi się zdziałać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach