Danilo84 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Witam. Jestem nowy i Potrzebuje Waszej POMOCY. Zarejestrowałem domene w nazwa.pl. Chcę skorzystać z google.aps konkretnie chodzi o mail. Podczas weryfikacji chcą zmiany rekordó CNAME. w nazwie tego nie robią bo trzeba mieć u nich serwer. Dowiedzialem się, że można przejść na zewnetrzne serwery w freedns.sgh.waw.pl i tam tez sie zarejestrowalem i utworzylem konta dla domeny. Dodalem taki wpis z pozycji CNAME: W panelu w nazwa.pl zmienilem serwy dna na takie jak podaja na freedns.sgh.waw.pl tj. fns1.sgh.waw.pl i fns2.sgh.waw.pl minelo 48 godzin i weryfikacja jest negatywna. Czy ktoś z kolegów może mi pomóc w poprawnej konfiguracji tego wszystkiego. Z góry dziękuje i czkam za odpowiedzią. Podaje też GG: 4045883 Daniel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 freedns.sgh.waw.pl będzie przechodzić pewne perturbacje (http://42.pl/freedns.html) i moim zdaniem chwilowo to nie jest dobry wybór i w tym momencie może nie wszystko działać poprawnie. Na pewno zmienią się nazwy serwerów DNS po zmianach lokacji serwerów. Sam teraz szukam dobrej alternatywy dla FreeDNS i chyba przyjdzie mi przeczekać problemy :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 Ale jaja! Nieźle.. w sumie z jednej strony gościu źle zrobił, że bez umów i w ogóle tak "na gębę" to wszystko tam "miał".. z drugiej.. ciekawe jakie piep..e pijawki się dorwały i zaczęły wietrzyć szansę zagarnięcia czegoś.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2010 By łatwiej uzyskać pomoc w tym dziale i spełnić wymogi regulaminu tego działu - napisz nazwę domeny która jest przedmiotem tematu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JabLuszko 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2010 W panelu w nazwa.pl zmienilem serwy dna na takie jak podaja na freedns.sgh.waw.pl tj. fns1.sgh.waw.pl i fns2.sgh.waw.pl minelo 48 godzin i weryfikacja jest negatywnal Z obrazka który wkleiłeś: Jeśli wskazywany rekord jest poza bieżącą strefą, musisz użyć nazwy bezwzględnej z kropką na końcu. Jeśli wskazywany rekord jest wewnątrz bieżącej strefy, to nie dodawaj domeny. Ty nie użyłeś kropki na końcu więc w obecnej chwili Twoje DNSy działają tak: google3d2d1...398.domena.pl kieruje na google.com.domena.pl; Jeśli na końcu google.com dodasz kropkę to będzie: google3d2d1...398.domena.pl -> google.com Kropka jest bardzo istotna - jeśli kropki nie ma serwer "automatycznie" dokleja .domena.pl, jeśli kropki jest to tego nie robi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach