Gribo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2010 WitamZa kilka tygodni planuje uruchomić pewien portal turystyczny. Strona została oparta o Php5,Mysql,Ajax,js,flashMam pytanie jaki hosting wybrać na sam początek istnienia portalu. Wiadomo że nim(lub w ogóle) strona zdobędzie popularność minie jakiś czas.Myślałem o ofertach najwyższych z oferowanych serwerów wirtualnych firmy ovh. Oczywiscie w przyszłosci jest planowane przesiadka na dedyka ale czy na samym początku bedzie on potrzebny ? Co proponujecie. Dodam że Portal dość sporo żądań wysyła do Mysql i dosć ja obciaża. Ogólnie strona została zbudowana w oparciu o framework symfony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Co dla Ciebie oznacza "dużo" zapytań MySQL? pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gribo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 znaczy że w krytycznych momentach jest wysyłanych około 18 zapytań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 To nie jest dużo ;] Napisz jaki masz budżet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gribo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Budżet na hosting wirtualny na początek to będzie jakieś 1000zł rocznie. Myślę że dopóki strona nie zdobędzie popularności to przez 6 może 12 miesięcy wirtualny wystarczy, ale dobrze by było by w każdym momencie była możliwość przesiadki na coś lepszego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 znaczy że w krytycznych momentach jest wysyłanych około 18 zapytań Wobec tego zapoznaj się z naszą ofertą - http://glowanet.pl Pozdrawiam Adam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Dobrym rozwiązaniem jest tez konto reseller szczegóły www.freecast.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 [quote name=lolek ' date='11 kwiecień 2010 - 18:16' timestamp='1271002605' post='201901] Dobrym rozwiązaniem jest tez konto reseller szczegóły www.freecast.pl a możesz wytłumaczyć dlaczego? Po co ma płacić za resellera, przecież to co napisał pokazuje że obciążenie jest naprawdę niewielkie. Niech bierze shareda a jak się całość rozwinie to pomyśli nad czymś wytrzymalszym. 2. Tak zupełnie na marginesie to polecam zmianę stopki, bo zaraz moderator się może odezwać. Pamiętaj że: § 3.4 Maksymalny rozmiar czcionki w sygnaturce to rozmiar '2' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 a możesz wytłumaczyć dlaczego? Kolega szuka wiec poleciłem usługę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 unixstorm.org Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gribo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 A może ktoś z was juz prowadzi jakiś portal. Jak rozwiązaliście pierwsze miesiące istnienia portalu ? Od razu kupowaliście dedyki czy tez na wirtualu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 A może ktoś z was juz prowadzi jakiś portal. Jak rozwiązaliście pierwsze miesiące istnienia portalu ? Od razu kupowaliście dedyki czy tez na wirtualu ? Po co przepłacać ... lepiej jakaś lepsza wirtualka jeżeli będzie ci dosyć mocno mulic to w tedy pomyśl o czymś mocniejszym... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2010 [quote name=lolek ' date='11 kwiecień 2010 - 19:03' timestamp='1271005392' post='201909] Kolega szuka wiec poleciłem usługę Tia a szuka shared-a ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach