Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 Witam Czy znacie jakąś dobrą i najlepiej bezpłatną aplikacje do prowadzenia bloga/ malej stronki?? Nigdy mi jakoś WP nie podchodził, a płacenie 150 $ za DLE to lekka przesada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 s9y - http://www.s9y.org/12.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 Drupal, co prawda nie jest konretnie do blogów, ale jest to CMS na którym zrobisz wszystko. Ja prowadzę coś w stylu bloga i nadaje się idealnie. lekki, i dość nowoczesny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 Jak wyżej, Drupal, może Joomla ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 Joomla to wielkie i ciężkie bydle, na małą stronkę niby sie nadaje ale wtedy nie wykorzystujesz całej funkcjonalności... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 Joomla to wielkie i ciężkie bydle Na jakiej podstawie tak uważasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 Drupal, co prawda nie jest konretnie do blogów, ale jest to CMS na którym zrobisz wszystko. Ja prowadzę coś w stylu bloga i nadaje się idealnie. lekki, i dość nowoczesny. Z pogrubionym słowem się zgodzić nie mogę: Drupal nie jest lekki, w szczególności, gdy wrzucimy choćby kilka modułów. Zresztą, żadna aplikacja na OOP i MVC nie jest lekka, choć najczęściej są wygodniejsze w administracji, prostsze w rozwijaniu i konserwacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2010 Netzky - pewnie bo wszyscy tak mówią od samego początku, nieważne co się teraz dzieje z tym skryptem ; ) Jak dla mnie Drupal to jakaś masakra.. żeby zrobić głupi, ale sensowny system aktualności na stronie albo logowanie z prawami do oglądania artykułów trzeba rzekomo szukać dodatków w tym celu (co dla mnie jest chore w CMSie) - ja niestety nie byłem aż tak cierpliwy by szukać dodatków.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2010 Pisząc że drupal jest lekki miałem na myśli konfiguracje etc. Wszystko jest w sumie przejrzyste i można szybko i łatwo poustawiać. Można ponarzekać na support ale... Na jaki nie można. Fakt faktem, wymaga sporo czasu na początku aby odpowiednio ustawić go pod własne potrzeby, ale jest to cms dosłownie do wszystkiego jeśli tylko zna się odpowiednie moduły. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 Witam Czy znacie jakąś dobrą i najlepiej bezpłatną aplikacje do prowadzenia bloga/ malej stronki?? Nigdy mi jakoś WP nie podchodził, a płacenie 150 $ za DLE to lekka przesada. To czas się przekonać. Do bloga wordpress jest idealny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach