hostingpotrzebny 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 witam, co drugi dzień wywala mi się spamassassin na vps i muszę go ręcznie restartować (w directadminie klikam restart na eximie). Zaczyna mnie to denerwować. Czasami sie klienci skarżą, że im nie dochodzą maile. Skrzynek na serwerze ok 200. Chodzi o to, żeby się nie wywalał lub sam restartował lub jesli będzie trzeba zmienić parametry serwera (zwiększyć ram np) to też o taką poradę mi chodzi. Byle działało prawidłowo. Parametry vpsa: Dysk twardy: 20 GB Pamięć: 256 (max 512) MB Procesor: 10% czasu procesorów - 1Ghz ( z Intel® Xeon® CPU X3360 @ 2.83GHz) Transfer miesięczny: 100 GB System operacyjny: Centos 5.2 + Panel administracyjny DirectAdmin Cena? Wydaje mi sie że nie powinno to zająć więcej niż 1h więc na start 50zł. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 Daj ram * 2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2010 przebudowałeś exima wg poradnika ze strony DA ? http://help.directadmin.com/item.php?id=125 ja też miałem takie problemy, wykonałem to co tam jest zawarte i wszystko działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biznes-Host.pl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2010 To powyżej, czyli Exim ze źródeł + zwiększenie RAM - 256 co masz to raczej za mało i pewnie stąd spamassasin się wykłada - to częsta sytaucja jak brakuje ramu. Nie chcesz sam robić, napisz to Ci zrobimy za tą kase - priv. Pozdrawiam, PM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostingpotrzebny 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2010 Dla przyszłych pokoleń: ram *2 i pomogło Dziękuję serdecznie. btw. Biznes-host : to u Was mam VPSa więc w sumie to Wy mi to zrobiliście (zwiększenie ramu) i to za kasę ofc, więc zlecenie wykonane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach