denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 Witam mam pytanie jak poprzez przeglądarkę www podawać komendy do serwera? Dla przykładu chciałbym na stronie umieścić link np: włącz serwer gdzie po kliknięciu została by wysłana komenda uruchamiająca serwer shoutcast. Prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 To jest kawałek uruchamiający mój serwer gry. <?php shell_exec('cd /home/samp20/samp03/'); shell_exec('./samp03svr'); echo"Włączanie serwera......."; ?> shell_exec('cd /home/samp20/samp03/'); Wchodzi do katalogu /home/samp20/samp03/ Następnie wykonuje polecenie shell_exec('./samp03svr'); i serwer się uruchamia Dodatkowo wypluwa treść na stronie www echo"Włączanie serwera......."; Na necie jest fajny tutorial o shell_exec. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 dobrze jest mieć włączone shell_exec i uruchamiać wszystko z uid i gid serwera www Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 Jeśli już tak chcesz bardzo się lenić to pomyśl nad botem i obsługą poleceń za jego pomocą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 dzięki już się tego nauczyłem teraz mam problem z uruchomieniem shoutcasta dziale Serwery Streamingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 Sorki za post pod postem ale nie mogę edytować Okazało się, że nie posiadam shella. Co w takim wypadku powinienem zrobić? Nigdy nie miałem s shellem do czynienia ponieważ nie potrzebowałem go. Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 To Ty chcesz odpalić shoutcasta na jakimś serwerze shared? Czy masz swój serwer vps / dedykowany ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 mam serwer VPS z webtropia.com lecz nie ma on shella co do uruchomienia shoutcasta jest wymagane http://www.webhostingtalk.pl/topic/22060-wlasny-serwer-shoutcast/page__st__20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 Masz VPSa bez dostępu do shella? W takim razie to nie jest VPS... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2010 juz problem sie rozwiązał. Shell był tylko kilka osób mi powiedziało, że go nie ma i już zgłupiałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shakey 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2010 juz problem sie rozwiązał. Shell był tylko kilka osób mi powiedziało, że go nie ma i już zgłupiałem Zastanawia mnie po co kupiles VPSa, skoro (z caly szacunkiem) nie masz pojecia do czego on sluzy? m. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2010 Witamy archeologów na naszym forum... ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
que_pasa 5 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Witamy archeologów na naszym forum... ;P Raczej nekromantów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 21, 2010 Nekrofil ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach