denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 Witam. Mam zamiar zrobić panel zarządzania serwerem shoutcast (autopilotem też ale w późniejszym czasie) Mam pytanie. Czy mógł by mi ktoś podać podstawowe komendy służące do: włączania wyłączania i resetowania SC ? Jeżeli ktoś ma taki bardzo prosty panel na którym są tylko 3 przyciski włącz wyłącz i reset to prosiłbym o udostępnienie. Miało by to służyć do użytku prywatnego. Dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 Wpisz w google "shell_exec". Jest tam fajny tutorial Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 Dzięki Mam już coś takiego od restartu startu i wyłączania: <? $config['namefile'] = 'sc_trans'; $config['aplikacja'] = '/home/pilot/'.$config['namefile']; $config['konfig'] = '/home/pilot/sc_trans.conf'; $restart = false; if($_GET[restart]=="tak") $restart = true; if(($_GET[start]=="tak") or ($_GET[stop]=="tak") or ($restart)){ if (($_GET[start]=="tak") or ($restart)) @exec("".$config['aplikacja']." ".$config['konfig']." >/dev/null &"); if (($_GET[stop]=="tak") or ($restart)) @exec("killall -9 ".$config['namefile'].""); header("Location: ".$_SERVER['HTTP_REFERER']); echo '<a href="'.$_SERVER['HTTP_REFERER'].'">Powrót</a>'; exit; } ?> <table style="width: 400px; margin-right: auto; text-align: left;" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2"> <tbody> <tr style="height: 50px; vertical-align: top;"> <td style="vertical-align: top; width: 100px;"> <br> </td> <td>Skrypt zarządzania<br> </td> <td style="vertical-align: top; width: 100px;"> <br> </td> </tr> <tr> <td style="vertical-align: top; width: 100px;"><br> </td> <td style="vertical-align: top;"> <a href="http://adres/pilot/sc.php?start=tak">START</a><br> <a href="./?stop=tak">STOP</a><br> <a href="./?restart=tak">RESTART</a><br> <br> </td> <td style="vertical-align: top; width: 100px;"><br> </td> </tr> <tr> <td style="vertical-align: top; width: 100px;"><br> </td> <td style="vertical-align: top;"> <br> </td> <td style="vertical-align: top; width: 100px;"><br> </td> </tr> </tbody> </table> <br> czy dobrze zbudowane ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 Powinieneś jeszcze przefiltrować $_SERVER['HTTP_REFERER'] Reszta kodu pod względem bezpieczeństwa jest OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 ok dzięki ale z tego co się dowiedziałem to popełniłem błąd i jest to do autopilota zamiast serwera shoutcast ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2010 ok dzięki ale z tego co się dowiedziałem to popełniłem błąd i jest to do autopilota zamiast serwera shoutcast ;/ Uruchamianie Sc_transa oraz SC_serv odbywa się w taki sam sposób, więc to większego znaczenia nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 aha czyli czyli wystarczy zmienić sciężkę z sc_trans na sc_serv ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2010 ok zrobiłem tak lecz po kliknięciu w link nic się nie dzieje, nie otwiera się nawet ta strona z napisem powrót: pliki serwera są w: /home/shoutcast/test/ plik panelu jest w: /var/www/vhosts/domena/httpdocs/sc <? $config['namefile'] = 'sc_serv'; $config['aplikacja'] = '/home/shoutcast/test/'.$config['namefile']; $config['konfig'] = '/home/shoutcast/test/sc_serv.conf'; $restart = false; if($_GET[restart]=="tak") $restart = true; if(($_GET[start]=="tak") or ($_GET[stop]=="tak") or ($restart)){ if (($_GET[start]=="tak") or ($restart)) @exec("".$config['aplikacja']." ".$config['konfig']." >/dev/null &"); if (($_GET[stop]=="tak") or ($restart)) @exec("killall -9 ".$config['namefile'].""); header("Location: ".$_SERVER['HTTP_REFERER']); echo '<a href="'.$_SERVER['HTTP_REFERER'].'">Powrót</a>'; exit; } ?> <style type="text/css"> A:link {color: 000000;font-size:14px; text-decoration: none;} A:visited {color: 000000;font-size:14px; text-decoration: none;} A:active {color: 000000; font-size:14px; text-decoration: none;} A:hover {color: 0000ff; font-size:14px; text-decoration:none;} body { background-color: c0c0c0; font-family: Arial; font-size: 14px; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 0px 0px 0px 0px; } </style> <html> <head> <meta content="text/html; charset=iso-8859-2" http-equiv="content-type"> </head> <body> <center> <br> <b>PANEL TESTOWY</b><br><br> <a href="./panel.php?start=tak">START</a><br> <a href="./panel.php?stop=tak">STOP</a><br> <a href="./panel.php?restart=tak">RESTART</a><br> </center> </body> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach