patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2005 Apropo ostatniego tematu dotyczacego "słabych" pingów do zagranicy: Spółka Level 3 Communications, Inc. - jeden z największych dostawców infrastruktury internetowej - uruchomiła w Warszawie punkt dostępowy do swoich łączy. Firma podpisała już dwa pierwsze kontrakty z polskimi firmami - Telekomunikacją Kolejową Sp. z o.o. oraz ATM S.A. Dla polskich odbiorców oznacza to dostęp do globalnych łączy o bardzo dużej przepustowości oraz szybszy Internet. Wliczając Polskę Level 3 obsługuje 23 największe rynki Europy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Październik 17, 2005 Z ciekawszych informacji technicznych o samej firmie: Sieć światłowodowa Level 3 obejmuje 23.000 mil (37030 km) i obecnie obsługuje 23 największe rynki europejskie oraz 77 rynków w Ameryce Północnej. Dodatkowo firma obsługuje sieci miejskie w 36 metropoliach, m.in. w Londynie, Paryżu, Amsterdamie, Brukseli, Düsseldorfie, Hamburgu, Berlinie, Monachium i Frankfurcie. Level 3 utrzymuje także znaczną przepustowość sieci na systemach kabli transatlantyckich o dużej szybkości. Jesli wiecej firm bedzie korzystac z lacz level 3 jako lacz dostepowych (na przyklad poprzez tktelekom) to jest szansa na poprawe ruchu do europejskich serwerowni. Calosc artykulu na http://di.com.pl/news/11612,2.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2005 Jesli wiecej firm bedzie korzystac z lacz level 3 jako lacz dostepowych (na przyklad poprzez tktelekom) to jest szansa na poprawe ruchu do europejskich serwerowni. A teraz masz zly ruch? A i tak wiekszosc udzialow w rynku ssaczy ma TePsa a oni chyba raczej teraz nie beda zabierali sie za podlaczanie do kolejnego operatora (bo niedawno z DTAGem sie spieli). Ale moge sie mylic... pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Irvin 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2005 Eem... Mi się wydaje że tepsie nie będzie sie spieszyć do poprawienia jakości usług... A jeśli już to zgadnijcie kto za to zapłaci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Październik 19, 2005 A teraz masz zly ruch?A i tak wiekszosc udzialow w rynku ssaczy ma TePsa a oni chyba raczej teraz nie beda zabierali sie za podlaczanie do kolejnego operatora (bo niedawno z DTAGem sie spieli). Ale moge sie mylic... Bardziej tutaj widze zwiekszajaca sie ilosc klientow innych sieci niz tepsy. Kiedys ruch uzytkownikow tepsy to bylo prawie 80% obecnie jest w granicach 50%. Zwieksza sie udzial sieci kablowych i mam nadzieje, ze dojdziemy do momentu gdzie tepsa bedzie miala 30% rynku na uslugi dostepowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2005 Ja także mam taką nadzieję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenek 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2005 Fobi - skąd masz te informacje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2005 Fobi - skąd masz te informacje?Nasz admin jest bardzo madry i wie. Poza tym niedlugo stawia flaszke - kto wpada ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 21, 2005 Fobi - skąd masz te informacje?Nasz admin jest bardzo madry i wie. Poza tym niedlugo stawia flaszke - kto wpada ;] Fobi ma racje Obecnie ruch do TPNETu stanowi ok. 40-50%. Jezeli kogos interesuja szczegoly moge ponownie zapuscic moja maszynke ktora dokladnie w % podaje ruch wychodzacy do prawie wszystkich krajowych ASow pozdr. Wysłany 2005-10-21, 23:03: Aaaa no i kiedy i gdzie ta flaszka ? :-) JA NIC NIE WIEM :evil: :evil: :evil: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach