www 2 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2010 Witam, po zapoznaniu się z aktualną ofertą 2be.pl - a dokładniej promocją "Wiosna ludu" chciałem zarejestrować sobie prywatną domenę typu : np. www.kowalski-wojtek-serwer.pl (która będzie kierować na mój domowy serwer) Czy jest jakaś szansa że po roku taka domena zostanie przechwycona? Adres ten znać będę ja + max. 5-6 osób. (ogólnie mały - bardzo mały ruch będzie) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2010 Jeżeli jej nie opłacisz to pewnie tak, dzisiaj przez systemy przechwytywania praktycznie każda domena jest rezerwowana po wygaśnięciu a potem tylko modlić się czy nie zostanie przez kogoś opłacona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www 2 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2010 a potem tylko modlić się czy nie zostanie przez kogoś opłacona Raczej chyba nikogo nie będzie ta domena interesowała, więc nikt jej nie opłaci ... (domena imienna, długa, praktycznie bez ruchu) Tylko co potem? Wpada ona do puli wolnych domen? Po jakim czasie będzie można znów ją zarejestrować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2010 Miałem podobnie. Domena z moim nazwiskiem. Nie używałem jej - czekała na lepsze czasy. Też chciałem pokombinować i nie przedłużyć jej, a potem kupić taniej jako "rejestracja nowej domeny". Boty od razu przechwyciły domenę. Raz jeden, potem jakoś drugi. Chyba 1-2 miesiące była "zawieszona". Potem trafiła w końcu do puli domen do rejestracji. Ja jej nie wykupiłem, to ktoś ją podkupił I też leży u niego odłogiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www 2 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2010 Tak czy tak - chyba skuszę się na tą domenę w promocji. Skoro i tak adres znać będzie kilka osób - to nie będzie później problemu powiadomić ich o zmianie adresu. Kilka wiadomości na GG i sprawa załatwiona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2BE.PL 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2010 Tak czy tak - chyba skuszę się na tą domenę w promocji. Skoro i tak adres znać będzie kilka osób - to nie będzie później problemu powiadomić ich o zmianie adresu. Kilka wiadomości na GG i sprawa załatwiona. Radzę zarejestrować ją dziś - w ten czwartek w ofercie specjalnej na Facebooku ceny rejestracji są wciąż niskie, dodatkowo mamy tańsze odnowienia Facebook.com/2BEpl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www 2 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2010 Oferta dotyczy tylko użytkowników Facebooku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2BE.PL 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2010 Nie, nie trzeba zostawać fanem 2BE.PL na Facebooku żeby skorzystać z oferty. Oczywiście można i do tego zachęcamy :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach