slavko17 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2010 Witam! Poszukuję VPS pod forum MyBB, ok 1300-1500 uu dziennie, zuzywa ok. 70-80GB miesiecznie transferu. Z tego co wiem dość mocno obciąża proca, ostatnio musiałem dopłacać do wyższego pakietu (obecnie forum stoi na shared hoście), bo przekroczyło dozwolony limit obciążenia CPU (limit byl 20% a forum wykorzystuje niby 32, ale nie ważne) . Nie musi być zarządzany, co prawda na linuksie zbytnio się nie znam, ale niejaki @Blueman stworzył na swoim blogu poradnik konfiguracji VPS. Wygląda dość prosto, myślę że sobie dam radę. Myślałem o http://vpsnoc.com , ale tak naprawdę nic o tej firmie nie wiem, a oferta taka trochę za dobra jak na tę cenę. Aha, bardzo ważna kwestia. Najlepiej aby VPS miał gwarantowaną moc procesora. Equal share jakos mnie odstrasza Szybka reinstalacja serwera też jest mile widziana. Pewnie będę jej używał wielokrotnie zanim skonfiguruję serwer. Pozdrawiam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2010 ionic.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2010 1300 UU i vps? Jak duża baza? Ja mam blisko 1300 UU i siedzę na shared u Głowy, a przy limicie 10 % cpu zużywam 2. Prędzej zainteresował bym się optymalizacją mybb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slavko17 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2010 Jak duża baza? Prawie 100 MB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2010 masz jakieś pluginy powgrywane? po tym co napisał Wojtek - winę o duże obciążenie można zwalać na pluginy. Gdzie obecnie się hostujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slavko17 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2010 Mam ich trochę. Obecnie mam konto w GlowaNET. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2010 (edytowany) Ja się wtrącę, chyba nie zaszkodzę Obecne obciążenie to 16.60 ale bywa 30... Obciążenie takie może wynikać z tego że baza jest kilkukrotnie większa ps. Wojtek jest na tym samym serwerze. Edytowano Marzec 17, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slavko17 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2010 Do 100 zł brutto miesięcznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiberhead 9 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2010 w nawiązaniu do pańskiego zapytania proponujemy: VPS Professional z konfiguracją: Gwarantowany CPU 1GHZ Gwarantowany RAM 512 Maksymalny RAM 1024 Dysk twardy 40GB Miesięczny transfer 400GB Ilość adresów IP 1 Cena: 80zł na m-c Cena roczna 800zł strona http://www.fiberhead.pl/service z poważaniem Albert Horyza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2010 Na początek może spróbuj wyłączyć pluginy, przede wszystkim fatalnie napisany thank you. Możesz zdezaktywować kilka pluginów i wtedy zobacz czy obciążenie spadnie. Fakt faktem, baza spora ale myślę że vps jeszcze nie jest potrzebny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidPartyka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2010 Procesor: 1,5Ghz Ram: 512MB Dysk 40GB System: Linux Debian XEN Miesięczny transfer 500GB Łącze do dyspozycji: 10mbps Miesięcznie: 85zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiberhead 9 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2010 VPS Professional z nową konfiguracją Gwarantowany CPU 1GHZ Gwarantowany RAM 768 Maksymalny RAM 2048 Dysk twardy 50GB Miesięczny transfer 500GB Ilość adresów IP 1 Cena: 80zł za m-c Cena roczna 800zł strona http://www.fiberhead.pl/service z poważaniem Albert Horyza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2010 Ślepy jestem albo nie wiem... przeglądarka mi wariuje ? ale użytkownik nie dał ptaszka przy "proszę o oferty firm" a wszyscy wklejają... [img=../../public/style_emoticons/default/wink.gif] Napisał w innym dziale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach