Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności .
Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
regdos

Z: [opinie] OVhost.pl

Polecane posty

wesolak napisał:
A każda inna firma zaczynająca swoją działalność mam rozumieć rejestrowała 3 lata wcześniej? Skąd Wy bierzecie takie bzdury? Data rejestracji domeny określa jaki jest ten hosting? Przecież to jest śmieszne. Jeżeli niedawno zaczęli to i domena jest od niedawna to chyba jasne...

Nie wiem dlaczego wszystkich atakujesz, kto myśli coś innego niż Ty.

A w kwestii ovhost to działa u mnie zasada ograniczonego zaufania po wielu wałkach jakie są robione na "wakacyjnych" hosting-ach.

Pierwsze skojarzenia - negatywne:

- firma dopiero co zarejestrowana

- domena też niedawno zarejestrowana (pewnie w promocji)

- strona zrobiona na kolanie - byle taniej i szybciej

- serwerownia OVH + nazwa kojarząca się z OVH

łącząc te fakty wychodzi mi, że to jest robione na szybko, żeby było i nie mam podstaw żeby zaufać.

Po zagłębieniu się w szczegóły wychodzi, że serwer to nie kimsufi a coś lepszego czyli mały plusik.

W mojej opinii lepiej ruszyć z takim biznesem później a mieć przygotowane wszystko porządniej i dopieszczone, żeby nie raziło tak na starcie.

kamilek napisał:
A ty w czym znów masz problem...

Sam na allegro krzaka hodowałeś...

Nie zaprzeczaj.

@kamilek ale z Ciebie bohater, że znalazłeś jakąś aukcję wystawioną przeze mnie na allegro :)

Nie zaprzeczam, wystawiłem 1 aukcję kolegi, bo mnie prosił i nie mam zamiaru zaprzeczać, ale nie mam się też z czego tłumaczyć :) Przynajmniej jego server nie stał w ovh. Poza tym aukcję i tak wycofałem, więc nie wiem czym tu się tak podniecać :)

Odnośnie tematu: Podałem link po prostu do oferty. Jest zmiana laya tak jak było mówione oraz promocja o której wspomniano. Dałem tylko info, problemów nie mam :) Co najwyzej Ty je posiadasz, gdyż tak pilnie przeglądasz każdego dnia allegro :)

PS. Jakby nie było, firma w której jestem nie istnieje od kilku dni :mellow:

Pozdrawiam

kamilek napisał:
Lepszy dedyk w OVH niż reseller w H9...

No co Ty nie powiesz :)

Ciekawa sprawa, że dedyka w Hetznerze można nazywać resellerem w H9 :) Pisz sprawdzone informacje, bo jak narazie robisz z siebie niepowiem kogo :) mogłeś sobie wziąć lokalizator IP, bo to potrafi nawet dziecko z podstawówki czy gimnazjum :) jak dojdziesz do czegoś sprawdzonego to daj znac :)

PS. Dla zainteresowanych tematem: na allegro była aukcja z domeną w nazwie "infernet.pl"

http://whois.domaintools.com/infernet.pl

Cytat
IP Location - Bayern - Gunzenhausen - Hetzner-rz-nbg-net
:mellow:

Gość Pokuć

Warunki normalnie lepsze jak w Nazwa.pl przed podwyższeniem transferu. Normalnie kshako-rewolucja. Sezon krzaków uważam za otwarty :mellow:

Pawel_15 napisał:
Warunki normalnie lepsze jak w Nazwa.pl przed podwyższeniem transferu. Normalnie kshako-rewolucja. Sezon krzaków uważam za otwarty :mellow:

W końcu zaczyna się lato i już tylko miesiąc do wakacji :) a pan @kamilek za pewne nie bez powodu krzaka broni :) Sam najpewniej ma krzaczaste myśli :) Coś czuję, że Szanowny Admin Bartosz będzie musiał zrekrutować jakiegoś dodatkowego moda, bo wg. prognozy hostinkowej będzie słońce i deszcz czyli idealne warunki do rozwolu krzaczastych :)

kamilek napisał:

No bez urazy, ale robisz z siebie idiote :) Mówimy o aukcji wystawionej na allegro która nie ma nic wspólnego z tą stronką :) 2 różne firmy - 2 różne konta. Inna sprawa, że klientów i tak mam w PL i DE ale to szczegół. Na aukcji były dane innej firmy, inna oferta i inny adres strony - jak już wspomniałem infernet.pl którego lokalizacja to Hetzner DE. Jeśli nie pamiętasz dokładnych szczegółów aukcji, to po co w ogóle o niej wspominasz. Tak to jest, jak się chce coś udowodnić na siłę :)

To, że mam resellera w H9 można wywnioskować z innego tematu, w którym pytałem o kilka rzeczy odnośnie tej usługi a potem wystawiam niewielką opinię o niej. Ameryki nie odkryłeś, a kretyna z siebie robisz nieprzeciętnego :)

Pozdrawiam i życze dalszego myślenia na "wysokim" poziomie...

WHOIS:

inetnum: 78.46.64.0 - 78.46.95.255

netname: HETZNER-RZ-NBG-NET

descr: Hetzner Online AG

descr: Datacenter Nuernberg

country: DE

Ale to ty jedziesz po gościu co kupił serwer dedykowany który jest w stanie skonfigurować i świadczyć usługi na poziomie na jakim ma wiedzę, a sam siedzisz na resellerze i w razie "wy***ki" H9 leżysz i płaczesz bo palca nie wsadzisz do konfiguracji czy odzyskania danych.

pcspace.pl już się "nahostingowało" na resellerze...

A co do inferno coś tam to nigdzie nie napisałem o takim tworze - sam z tym wyskoczyłeś.

kamilek napisał:
Ale to ty jedziesz po gościu co kupił serwer dedykowany który jest w stanie skonfigurować i świadczyć usługi na poziomie na jakim ma wiedzę, a sam siedzisz na resellerze i w razie "wy***ki" H9 leżysz i płaczesz bo palca nie wsadzisz do konfiguracji czy odzyskania danych.

Resellera mam z powodu gratisowego WHMCS'a, reseller wychodzi tanio nie licząc ceny WHMCS'a a mogę dzięki niemu użyskać troche adresów IP np. pod SEO, bo są dostępne różne serverownie i różne servery z różnymi IP. Gdybys śledził życie forum, to byś to zauważył, że o tym wspominałem...  :) usługi hostingowe świadcze na dedykach w DE i PL :) Mogę Ci podesłać screena z panelu konta reseller w H9 jesli nie wierzysz :) W sumie mogę go normalnie opublikować, żeby nie było niedomówień :)

kamilek napisał:
A co do inferno coś tam to nigdzie nie napisałem o takim tworze - sam z tym wyskoczyłeś.

To była jedyna w całym życiu przeze mnie wystawiona aukcja na allegro :) Nic innego na allegro nigdy nie wystawiłem, dlatego jeśli miałeś na myśli coś innego to się troche pomyliłeś... :)

Panowie ta dyskusja nie ma sensu, to jest temat o opinii firmy OVhost.pl, a Wy tu toczycie między sobą jakąś wojnę. To i tak pewnie wszystko poleci do kosza więc szkoda klawiatury.

No oki ale po co to gdybanie, że jak ma serwer w OVH to już lipa - jak potrafi to dobrze skonfigurować to będzie służył jemu i jego klientom - pomijam przypadki że trafi jakiś syf nie serwer co to ledwo dyszy bo i takie są przypadki.

jak dla mnie to plus za to że zaczyna na dedyku a nie na resellerze bo wiele sie nauczy. A zdobycie wedzy to jedyna droga do poprawy jakości świadczonych usług.

Stronę zmienił - a to był dla "was" krytykantów - największy problem zaraz po DC.

Niech ruszy - za jakiś czas pojawią się opinie jak będzie coś nie tak - jak będzie ok to temat popłynie w dól... Tak to na tym forum wygląda.

Lan Hikari napisał:
W końcu zaczyna się lato i już tylko miesiąc do wakacji :) a pan @kamilek za pewne nie bez powodu krzaka broni :) Sam najpewniej ma krzaczaste myśli :) Coś czuję, że Szanowny Admin Bartosz będzie musiał zrekrutować jakiegoś dodatkowego moda, bo wg. prognozy _hostinkowej_ będzie słońce i deszcz czyli idealne warunki do _rozwolu_ krzaczastych :)

Uprzejmie upraszam o nie sianie propagandy i nieprawdy odnośnie mojej firmy. A za takie działanie uważam nazywanie mojej oferty oraz firmy mianem krzak. Jak nie ma Pan co powiedzieć odnośnie mojej oferty to proszę się nie wypowiadać - z całą pewnością nie był Pan ani nie jest moim klientem, więc nic Pan o niej nie może powiedzieć.Tym bardziej że sam Pan prowadzi firmę hostingową więc jak rozumiem wszelką konkurencję trzeba dyskredytować i obsmarować na wszelkich forach.

JGH Network napisał:
Uprzejmie upraszam o nie sianie propagandy i nieprawdy odnośnie mojej firmy. A za takie działanie uważam nazywanie mojej oferty oraz firmy mianem krzak. Jak nie ma Pan co powiedzieć odnośnie mojej oferty to proszę się nie wypowiadać - z całą pewnością nie był Pan ani nie jest moim klientem, więc nic Pan o niej nie może powiedzieć.Tym bardziej że sam Pan prowadzi firmę hostingową więc jak rozumiem wszelką konkurencję trzeba dyskredytować i obsmarować na wszelkich forach.

Jeśli kilka moich ostatnich postów obraziło Pana bardzo za to przepraszam. O krzakach była mowa ogólnie, wakacje jak wakacje, niedługo pojawi się dużo nowych "ofert". Dyskusja z @kamilek z mojego punktu widzenia była bez sensowna, ale wypadało coś odpowiedzieć. Chodziło o to, że niejaki kamilek próbował mi udowodnić coś, co nie miało miejsca :) Moderatora proszę o kosz ostatnich postów, aby nie śmiecić więcej tematu z opiniami :) Krzakiem jako takim Pan nie jest, w świetle prawa posiada Pan firmę. Co do wszelkich for - wypowiadam się tylko na wht i nie mam zamiaru obsmarowywać Waszej firmy. Nie wykluczam, że możecie sie stać ciekawą alternatywą dla np. cal.pl jeśli Wasza praca pójdzie w odpowiednim kierunku. To by było na tyle :)

Pozdrawiam

sproject napisał:
Dawno mnie nie było, ale wróciłem, by przedstawić wam całkiem niezłą ofertę hostingową. ;)

Jest to firma ovhost.pl (nie, nie krzak :P ) i oferuje całkiem niezłe parametry i genialny support (nawet via... blip - ^jghnetwork).

Sam uciekłem z hostpower do ovhost i póki co jestem bardzo zadowolony. ;)

http://www.ovhost.pl/

Widze, że ta firma dopiero co się zarejestrowała (kwiecień 2009). Jaką mamy pewność, że za chwilę nie zniknie z rynku z kasą włożoną?? Jak sprawdzić w Internecie jakie domeny już hostuje? - ofertę mają faktycznie ciekawą, więc może to obdrazy mie wiekszym zaufaniem do nich (wiedza, że sa inni ;-) ).

Paweł

Litości panowie............

Rozumiem że firma dopiero powstała i fakt że ich strona nie zachwyca......... Ale czemu zaraz wszyscy jadą jej po tyłku ??? Temat służył pisaniu opinii o tej firmie a nie dyskusji ,, Czy OVH nadaje się na serwer do hostingu?"

3 strony opinii z których nie można się dowiedzieć nic konkretnego......... sama teoria wyciągnięta z http://whois.domaintools.com

Przepraszam za OFF-TOP ale czasami to niektórzy przesadzają - nie mam u nich konta, nie znam firmy ale ją oczerniam - bo tak najprościej ;) ;)

Postaram się niedługo przetestować u Was konto - o ile mi czas pozwoli.

Paweł P. napisał:
Widze, że ta firma dopiero co się zarejestrowała (kwiecień 2009). Jaką mamy pewność, że za chwilę nie zniknie z rynku z kasą włożoną?? Jak sprawdzić w Internecie jakie domeny już hostuje? - ofertę mają faktycznie ciekawą, więc może to obdrazy mie wiekszym zaufaniem do nich (wiedza, że sa inni ;-) ).

Paweł

Zgadza się firma zarejestrowana w zeszłym miesiącu. Odpowiadając na Pana pytanie: pewność ma Pan taką iż ktoś musiał zainwestować trochę że ta firma mogła ruszyć i ten ktoś chciałby aby interes wypalił więc raczej nie będzie chciał zwijać interesu nagle. Poza tym jestem osobą dosyć poważną i do sprawy również podchodzę dosyć poważnie - nie po się "bawię w hosting" aby za jakiś czas dać nogę i po interesie ani śladu. Na rynku hostingowym mam zamiar zadomowić się na dłużej. Jeśli taka odpowiedź jest dla Pana zadowalająca.

Ja tutaj mogę tylko polecić swoje usługi i zachęcić do skorzystania z usług a przynajmniej do wypróbowania hostingu - 14 dni okresu testowego jest w standardowej ofercie.

@ovhost

Takie małe pytanie.

Czy ikony, które masz wykorzystane na stronie, a mają info na IconArchive Commercial usage: Not allowed lub Commercial usage: Allowed (Payment required) są przez Ciebie zakupione ?

Jak tak to szacun bo sporo na nie trzeba wydać.

Zaloguj się, aby obserwować