Keaman 3 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2010 Którą wersje ubuntu lepiej wybrać, 32 czy 64 bity pod VPSa. 64 sprawia jakieś problemy przy instalacji skryptów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dżo 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2010 Którą wersje ubuntu lepiej wybrać, 32 czy 64 bity pod VPSa. 64 sprawia jakieś problemy przy instalacji skryptów? Zadałeś bardzo ogólne pytanie, więc nie sposób udzielić precyzyjnej odpowiedzi. Napiszę tak: zarówno na 8.04 jak i 9.10 nie zetknąłem się z żadnymi problemami wynikającymi z korzystania z wersji 64-bitowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2010 Ja dodam iż jestem nowicjuszem w webhostingu. i nie widziałem żadnych problemów co do wersji x64 a co do wersji x86 . w przypadku powyżej 4GB ram stosuje się rozwiązanie 64bitowe z powodu iż system nie będzie widział pamięci powyżej 4GB. Nie sądzę abyś miał powyżej 4GB ramu w VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2010 Nie trzeba stosować wersji x64 powyżej 4GB ramu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2010 Nie trzeba stosować wersji x64 powyżej 4GB ramu. Trzeba - i nie pisz o instalacji jądra big_mem bo to tylko obejście problemu, a nie rozwiązanie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2010 Mea culpa, czytałem o tym rozwiązaniu i widziałem, że część osób stosuje je z powodzeniem. Sam natomiast nigdy go nie sprawdzałem, przyznaję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach