Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2010 Witajcie, Poszukuję serwera w europie o następujących parametrach: 4 rdzenie: QUAD Q8400 4* 2.66GHz ew q6600 lub 2 rdzenie: E7600 2* 3,06GHz LGA775 BOX Ram: około 4 GB Transfer: około 3TB Lokalizacja: Koniecznie europa(najlepiej polska ale tu drogo więc pewnie nie znajdę tutaj nic dla siebie poza livenetem) Budżet: do 350 zł / Instalacja: obojętnie Przeznaczenie: serwer GTA + Forum Co jesteście mi w stanie polecić ? Zależy mi również na stabilności Dzięki za propozycje i pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2010 (edytowany) Zaraz przyjdzie Blueman, i Cię oddeleguje na GHT Sprawdź oferty ovh.pl/hetzner.de/netdirekt.com Edytowano Marzec 10, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2010 Jak to jest z hetznerem, są elastyczni? Da się z nimi dogadać? Czy może sprzęt stawiają tak jak ovh i modyfikacje w nim nie są możliwe ? //Co do GHT: Piszę tutaj, powód prosty: więcej speców, którzy znają aktualne oferty firm. To że jednym z zastosowań jest serwer gry nie powinno przeszkadzać - od tego są fora dyskusyjne Po prostu potrzebuję sprzętu o w/w parametrach; supporcie ,który nie olewa klienta i stabilności infrastruktury.Więcej wymagań brak. //Down: TZastanawiałem się nad kimsufi. Jednakże obawiam się polityki, króla Olesa. Raczej nie chciałbym zostać na lodzie bo ktoś będzie mnie atakował. Choć do tej pory ani razu nie wystąpił takowy atak /edit: jak jest teraz z hosteurope? Słyszałem, że podobno ich jakość spadła do poprzednich lat. Może warto zainteresować się ich ofertą ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2010 Myślę, że kimsufi.pl w pełni spełni Twoje wymagania Serwer będzie nawet mocniejszy za mniejsze pieniądze no i masz tam akurat 3TB transferu. Połączenie do Polski jest co najmniej zadowalające. Co do ich supportu to jest różne, z mojego doświadczenie jest dużo dużo lepiej niż w livenecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2010 Co do ich supportu to jest różne, z mojego doświadczenie jest dużo dużo lepiej niż w livenecie To akurat prawda. Reboot trwa w OVH 5 minut, w livenecie godzinę Reinstalacja w OVH 30 minut, w livenecie - ok. 5h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qckq 0 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2010 Zajrzyj lepiej na GHT, wez kimsufi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach