4be 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2005 Witam wszystkich serdecznie. Może jesteście mi w stanie pomóc z moim problemem. Mam od kilku lat postawioną stronę na jednym serwerze i tam też jest podpięta moja domena. Jednak pojemność konta zbliża się ku końcowi a nie ma możliwości powiększenia jego rozmiaru. Chciałbym dokupić konto www u innego dostawcy i podpiąć je jako uzupełnienie do tej strony czyli dopięcie do niego tej samej domeny. Da się takie coś wykonać ? Jak się do tego zabrać ? Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość voytar Zgłoś post Napisano Październik 14, 2005 Jednej domeny nie podepniesz pod dwa serwery ale możesz stworzyć subdomenę - na przykład: dl.foo.pl. Jeśli Ci to odpowiada to poproś admina "starego" hostingu aby wydelegował domenę (IN NS) na nameservery "nowego" hostingu i tam robisz wszystko jak z każdą inną domeną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
4be 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2005 Jasne czyli mogę mieć np nazwadomeny.pl na starym serwerze a np download.domena.pl na nowym. Super Na starym serwerze mam konto typu reseller ( z uwagi na pojemność takie wyszło taniej) z panelem DA a na nowym juz normalne chyba CPane tam bedzie. Mogę sobie jakoś poradzić sam z wydelegowaniem (panel DA) tam domeny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość voytar Zgłoś post Napisano Październik 14, 2005 Z tego co widzę na demie DA to samemu się nie da. Najlepiej napisz do admina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
4be 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2005 OK dzięki będę próbował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach