kezman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Witam, potrzebuję firmy, u której jest możliwość wydzierżawienia łącza symetrycznego 1gbps. Interesują mnie firmy z 3miasta lub Starogardu Gdańskiego. Proszę o jakieś namiary, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Rozumiem iż znasz koszta takiego łącza ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kezman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Rozumiem iż znasz koszta takiego łącza ? Właśnie pytam po to aby się dowiedzieć, bo nie wiem czy taniej będzie wykupić dedyka czy wydzierżawić łącze i podłączyć swojego. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Znajdź mi kogoś kto Ci da dedyka z łączem 1Gbit.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 http://www.balticdatacenter.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 1 Gbps to około 50 tys zł za samo łącze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 1 Gbps to około 50 tys zł za samo łącze eee nie no bez przesady da się taniej. ale autor chyba zbytnio nie ma pojęcia o co pyta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Nie no będąc zainteresowanym tak wpięciem ma się świadomość jaki będzie przybliżony procentowy udział w danych sieciach. I wtedy stara się minimalizować koszty poprzez wpięcia do IXów czy rozliczanie się z innym providerem na zasadzie X ruchu do IXów y do świata. No ale też mam wrażenie, że autor nie wie o czym pisze i spodziewa się cen w granicach tysiąca złotych ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Znajdź mi kogoś kto Ci da dedyka z łączem 1Gbit.. Hmmm, wydaje mi się jednak, że trudniej będzie znaleźć firmę, która nie może tego zaproponować... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Hmmm, wydaje mi się jednak, że trudniej będzie znaleźć firmę, która nie może tego zaproponować... Zgaza się, jak klient zapłaci why not Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2010 Po części mój post niósł w sobie sarkazm, nie była to bezpośrednia odpowiedź, gdyż wiadomo, jak się ma pieniążki, to wszystko się da, no ale po przeczytaniu posta #3 rodem z 'gdzie kupić dedyka pod tibie' nie byłem wstanie normalnie odpisać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2010 Gdzie w poście 3 napisane jest iż pod tibię? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2010 Właśnie pytam po to aby się dowiedzieć, bo nie wiem czy taniej będzie wykupić dedyka czy wydzierżawić łącze i podłączyć swojego.Taniej będzie kupić dedyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2010 Gdzie w poście 3 napisane jest iż pod tibię? Widzę, że nawet doczytać się dokładnie nie chciało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yezooz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2010 nie widze tu ani słowa o tibii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2010 nie widze tu ani słowa o tibii Chyba nie zrozumiałeś ironii;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yezooz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2010 Chyba nie zrozumiałeś ironii;p rzadko mi się zdarza, ale najwyraźniej tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2010 Hmmm, wydaje mi się jednak, że trudniej będzie znaleźć firmę, która nie może tego zaproponować... ale z wtyczka do switcha 1Gbit? w polsce nawet kei czy home nie ciagna/wysylaja gbita moze jestem dziwny, ale nie rozumiem megalomanii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2010 ale z wtyczka do switcha 1Gbit? w polsce nawet kei czy home nie ciagna/wysylaja gbita moze jestem dziwny, ale nie rozumiem megalomanii To żaden argument. W Gdańsku, pomijając firmy np. Nephax czy BDC, ( które chwilowo odłóżmy, bo to się mocno ociera o prywatne preferencje ) jest cała rzesza operatorów gotowych zrobić dla Ciebie wszystko. Jest tylko jedno ale. Musisz mieć kasę. ATM, GTS, TP, Crowley, NASK - oni wszyscy tam są. Handlowiec każdej z w.w. firm z pocałowaniem w rękę sprzeda Ci rurę X Gbps. Czego tu nie rozumiesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2010 ale z wtyczka do switcha 1Gbit? Z wtyczką do switcha 1Gbit, także i do switcha/koncentratora 10Gbit, także i jeszcze lepsze przepustowości. Kwestia tylko ceny i twoich mocy przerobowych (wysycenie stm-64 jednym połączeniem będzie dosyć ciężkie , a poza tym obsługi takiego ruchu nie zrobi się na jakimś magicznym pudle kosztującym grosze). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2010 To żaden argument. W Gdańsku, pomijając firmy np. Nephax czy BDC, ( które chwilowo odłóżmy, bo to się mocno ociera o prywatne preferencje ) jest cała rzesza operatorów gotowych zrobić dla Ciebie wszystko. Jest tylko jedno ale. Musisz mieć kasę. ATM, GTS, TP, Crowley, NASK - oni wszyscy tam są. Handlowiec każdej z w.w. firm z pocałowaniem w rękę sprzeda Ci rurę X Gbps. Czego tu nie rozumiesz? nie rozumiem wyrazonych potrzeb - po co komus rurka gbit do serwera co do mozliwosci technicznych to jest oczywiscie proste, zaplacisz - dostaniesz tylko zastanawiam sie po prostu po co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2010 nie rozumiem wyrazonych potrzeb - po co komus rurka gbit do serwera A np. do ostatnio modnego IPTV / streamingu Video-on-Demand. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2010 nie rozumiem wyrazonych potrzeb - po co komus rurka gbit do serwera co do mozliwosci technicznych to jest oczywiscie proste, zaplacisz - dostaniesz tylko zastanawiam sie po prostu po co ? Czytając Twoje posty, a zwłaszcza ten poprzedni niż zacytowany, nie wierzę, że masz coś wspólnego z Data Center... Jest wiele możliwości wykorzystania takiego łącza a pytania typu "po co?" "na co?" "jak to możliwe?" są naprawdę zbędne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2010 ATM, GTS, TP, Crowley, NASK - oni wszyscy tam są. Handlowiec każdej z w.w. firm z pocałowaniem w rękę sprzeda Ci rurę X Gbps. Obecnie GTS, CDP oraz NASK jako szkieletu po .pl w wiekszosci uzywaja 2.5Gbit - takze raczej od reki kilku Giga nie sa wstanie sprzedac w lokalnym POPie ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2010 Obecnie GTS, CDP oraz NASK jako szkieletu po .pl w wiekszosci uzywaja 2.5Gbit - takze raczej od reki kilku Giga nie sa wstanie sprzedac w lokalnym POPie ;p Wiesz, brałem to pod uwagę, nie mniej jednak doszedłem do wniosku, że biorąc pod uwagę polski styl prowadzenia biznesu, a także fakt iż nikt nie jest w stanie od tak wysycić x Gbps w nowej lokalizacji, handlowcy i tak to łącze sprzedadzą. Mogę się oczywiście mylić, ale tak mi się wydaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach