marek0101 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 Proszę o pomoc bo dzisiaj wyszedłem z siebie. Czy istnieje coś takiego że dostawca internetu blokuje mi coś co blokuję moją stronę? Kupiłem domenę, kupiłem serwer www - wszyscy widzą mój serwis bez żadnego problemu ja natomiast widzę "Nie odnaleziono serwera" obojętnie czy to jest firefox, czy internet explorer, czy chrome itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 wyczyśc ciasteczka, próbuj polączyć się przez bramkę proxy Nie sądze żeby operator ci blokował dostęp do strony (chyba że masz zalożona blokadę rodzicielską na komputerze ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marek0101 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 Nie zapisuje mi się historia więc nie ma ciasteczek, strona wchodzi przez bramkę proxy ale co to oznacza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 Nie zapisuje mi się historia więc nie ma ciasteczek, strona wchodzi przez bramkę proxy ale co to oznacza? a możesz wejść na stronę poprzez ip serwera www (hosting) ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marek0101 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 Niestety nie znam IP i nie wiem jak sprawdzić. Czyli wygląda na to że jednak miałem rację i dostawca blokuje mi moją witrynę? Nie blokuję tego ani żaden antywirus, ani żaden program ani żaden syf na kompie ponieważ sprawdzałem na drugim kompie który jest podłączony do tego samego dostawcy i też nie ma żadnych szans dostać się na moją stronę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 Podaj nazwę domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 Niestety nie znam IP i nie wiem jak sprawdzić. Czyli wygląda na to że jednak miałem rację i dostawca blokuje mi moją witrynę? Nie blokuję tego ani żaden antywirus, ani żaden program ani żaden syf na kompie ponieważ sprawdzałem na drugim kompie który jest podłączony do tego samego dostawcy i też nie ma żadnych szans dostać się na moją stronę... Masz raczej problem z domeną (ewentualnie z konfiguracją DNS-a u siebie na komputerze) a nie z serwerem. Jak podasz nazwę to będzie można powiedzieć coś więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2010 uwaga, pani prezes uke zaczyna ciągnąć za sznurki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 uwaga, pani prezes uke zaczyna ciągnąć za sznurki O jakiej Pani u UKE mówisz? może "Urząd Komunikacji Elektronicznej"? a może coś pochodnej nazwy? I weź tu człowieka zrozum na zdrowy rozum... którego post nijak ma się do rzeczywistości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Mój post nawiązywał do blokowania przez isp dostępu do contentu. Jeżeli chodzi o interpretacje, nie do mnie do pytania tylko do siebie pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marek0101 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 A więc tak włączyłem zapisywanie się historii wczoraj, wyłączyłem kompa, wchodzę dziś rano i działa. Więc przyczyną było to że nie zapisywała mi się historia? :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Odświeżyło Tobie DNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Mój post nawiązywał do blokowania przez isp dostępu do contentu. Jeżeli chodzi o interpretacje, nie do mnie do pytania tylko do siebie pzdr. po 1 nie blokowanie kontentu a filtrowanie internetu po 2 rejestr stron zakazanych nad którym ostatnimi czasy jest spora dyskusja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 po 2 rejestr stron zakazanych nad którym ostatnimi czasy jest spora dyskusja Tusk powiedział, iż usuną ten zapis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2010 Na przyszłość polecę Ci drogi użytkowniku dwie komendy pod cmd nslookup www.adres.pl by sprwadzić czy działają Ci DNSy tracert www.adres.pl by sprawdzić trasę pakietu i sprawdzić gdzie połączenie do tego adresu jest zrywane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach