Mondex 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2005 Witam Testuje "Konto Początek" w firmie www.az.pl. Korzystają oni z directadmin i mam pytanie jak w tym panelu zrobić podział konta na 3 części z których każda bedzie pod inny serwis i kazda bedzie miała osobne hasło?? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2005 Do takich podzialow uzyj konta resellerskiego, albo chociaz czegos z CPanelem, bo DirectAdmin AFAIK nie pozwala na ustawianie osobnych loginow FTP z prawami do danego katalogu i quota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziku 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2005 jesli wszyscy nie musza miec dostepu do direct admina to utworz im konta ftp i przydziel im odpowiednie katalogi. wiem ze w cpanelu nie ma prbelmu czegos takiego zrobic , nie wiem jak to jest w DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2005 minus cPanela przy tworzeniu kont polega na tym, ze nie mozna zmienic katalogu glownego usera ... miejmy nadzieje ze to sie niebawem zmieni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziku 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2005 minus cPanela przy tworzeniu kont polega na tym, ze nie mozna zmienic katalogu glownego usera ... miejmy nadzieje ze to sie niebawem zmieni hmm.. nie wiem komu bylo by to potrzebne.. ale jesli nawet to ostatecznie admin moze zmienic to z poziomu httpd.conf.. z tym, ze tak jak juz powiedzialem nie widze sensu tego zmieniac :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pigmej 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2005 Bardzo prosto wykonać to o czym mówisz: Zakładasz osobne DOMENY nie subdomeny na każdy serwis, będziesz mógł wtedy tworzyć konta ftp mail itp pod tymi domenami bez zadnych problemów. zakładając domene możesz ustalić quote i traffic dla niej. Napisz do mnie a pomogę gg: 1418339 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach