qckq 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2010 Witam, szukam osoby która zna kilka komend które pomogą mi w wyłączeniu opcji pingowania mojego serwera ded. Chodzi mi dokładnie o 'ping ipdedyka.pl' - jak wyłączyc to, by nikt nie mogl pinogować mojego serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2010 iptables -A INPUT -p icmp --icmp-type echo-request -j DROP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qckq 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2010 Nic nie pomogło.. OK sry, juz jest ok. dzieki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2010 Hmm, teraz mam problem. Dla sprawdzenia też użyłem komendy, którą podał Fiercio i teraz nie mogę zrobić niektórych rzeczy na serwerze . Mógłbyś podać odwrotne polecenie do tego, tj. abym mogło się połączyć? Albo jak zresetować iptables do domyślnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mathac 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2010 Hmm, teraz mam problem. Dla sprawdzenia też użyłem komendy, którą podał Fiercio i teraz nie mogę zrobić niektórych rzeczy na serwerze . Mógłbyś podać odwrotne polecenie do tego, tj. abym mogło się połączyć? Albo jak zresetować iptables do domyślnych? iptables -F czyści wszystkie tabele Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2010 Ok, działa, dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegetagt 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2010 iptables -F czyści wszystkie tabele pewnie, zamiast wywalić jedną regułke, mozemy wszystkie @draker: poleceniem usuwającym twoję regułe jest: iptables -D INPUT -p icmp --icmp-type echo-request -j DROP ( tak, dokładnie. -A = append, -D = delete ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2010 Dzięki vegeta, następnym razem jak coś sknocę to najpierw skorzystam z twojego. I tak nigdy nie korzystałem z iptables, więc czyszczenie nic mi tam złego nie zrobiło, ale dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach