ddkk 1 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2005 Witam, Znajomy zalozyl mi konta na swoim dedyku. Zaczalem na nim robic testy na obciazenie. W ciagu minuty poszlo ok 2tys zapytan do bazy itp. Problem pojawil sie jednak jak zaczalem katowac funkcje PHPa fsockopen. Po wywolaniu jej ok 300 razy (prawie jednoczesnie) wyskoczylo cos w stylu fork: zasoby niedostepne. Prawdopodobnie jest ustawiony limit uzycia tej funkcji na usera. Moje pytanie brzmi: Jak na roocie moge zniesc to ograniczenie? Zakladam ze problemem takze moze tez byc maksymalna pamiec przydzielana jednemu plikowi php (8mb). Prosilbym takze o info jak po zmianie konfiga zrestartowac dana usluge. Znajomy nie zna sie na administracji i musze napisac mu krok po kroku co i gdzie zrobic . Konto bylo zakladane przez Cpanel - moze to jakos ustawilo ograniczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Irvin 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2005 Eee, to się nie nazywa czasami fork bomb? Za dużo procesów uruchomionych naraz, które blokują uruchamianie kolejnych? Swoja drogą - nie wiem czy wyłączenie tych limitów na dedyku to byłby dobry pomysł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Październik 19, 2005 Dokladnie, jedna z podstwowych spraw. Po to sie ta funkcje ogranicza aby zapewnic jakas tam stabilnosc wiec jak napisal Irvin - lepiej zostawic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ddkk 1 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2005 Zostawienie nie wchodzi w gre. Prawdopodobnie jest ot limit procesow na usera (kasdy socket to osbny proces). Prawdopodobnie w krenelu jest limit ustawiony. Trzeba go przekecic na 1000 procesow / user . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 20, 2005 Zostawienie nie wchodzi w gre. bo kazdy lubi miec nie stabilny system Niewiem co chcesz osiagnac ale powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2005 Zostawienie nie wchodzi w gre. Prawdopodobnie jest ot limit procesow na usera (kasdy socket to osbny proces). Prawdopodobnie w krenelu jest limit ustawiony. Trzeba go przekecic na 1000 procesow / user . Może po prostu ulimit? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Irvin 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2005 Nie wiem po co zwykłemu userowi taki wysoki limit - no ale nie mój dedyk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ddkk 1 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2005 Na serwie ma byc skomplikowany i zasobozerny serwis... procesy sa odpalane z crona, chyba wiec lapia sie na limity usera. do Neas: xxx@server [~]# ulimit unlimited Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach