Czekson 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2010 Witam. Jestem użytkownikiem PHPMyAdmin na moim hostingu. Po przeniesieniu baz (używałem directadmina do backupu baz danych), w phpmyadmin zamiast zawartości kolumny wyświetla mi się [bLOB - xbajtów]. http://fm.cz3kson.pl/1.jpg Chciałbym aby zamiast [bLOB - xbajtów] wyświetlała się normalnie treść kolumny tak jak to przed przeniesieniem, jest do dla mnie ważne gdyż często segreguję sobie kolumny i szukam czego potrzebuje, i wykonuje odpowiednią akcję. Proszę o pomoc co zrobić, aby w bazie z powrotem się wyświetlała w kolumnach treść, a nie BLOB. Dodam że panel obsługi hostingu to cPanel Version 11.25.0-RELEASE, oraz PHPMyAdmin 3.2.4. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2010 Blob to typ binarny, który siłą rzeczy nie będzie się wyświetlać - jakieś np. exe'ki też byś chciał, aby ci wyświetlało? Żeby się wyświetlało, to raczej wskazane było by chyba pole TEXT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekson 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2010 W tym problem że jest MEDIUMTEXT, i TEXT też próbowałem ale to nic nie daje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2010 W tym problem że jest MEDIUMTEXT, i TEXT też próbowałem ale to nic nie daje. Nie masz gdzieś zaznaczone binary? Ewentualnie nie masz character_set ustawionego na utf8_bin przy tych polach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekson 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2010 Fiercio, to znaczy tak, ja się na tyle nie znam ale mogę Ci wyeksportować jedną tabelę i wysłać Ci na PW, gdyż w reszcie jest identycznie. Jeśli jesteś za takim czymś to napisz tutaj, jak nie to poproszę jakieś jaśniejsze instrukcję. W PHPMyAdmin się dawno nie bawiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekson 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2010 Fiercio mi pomógł na PW. Wystarczyło zmienić z utf8_bin na utf8_polish_ci. Dziękuję bardzo . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach