kamilos 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Witam mam takie pytanie jak mogę z optymalizować mój serwer żeby chodził szybciej mam serwer vps jest on dosyć dobry posiada 2gb ramu gwarantowanego a moje forum nie jest jakieś duże działa na skrypcie vbulletin, dziennie ma 6,5 tys unikalnych użytkowników według statystyk stat.4u.pl, włascicel firmy zapewnial ze vps jest dość mocy tylko trzeba go z optymalizować pod swój serwis, bo chodzi wolno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Jaki system? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilos 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Ubuntu 8.04 inkl.Plesk 9.0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Witam mam takie pytanie jak mogę z optymalizować mój serwer żeby chodził szybciej mam serwer vps jest on dosyć dobry posiada 2gb ramu gwarantowanego a moje forum nie jest jakieś duże działa na skrypcie vbulletin, dziennie ma 6,5 tys unikalnych użytkowników według statystyk stat.4u.pl, włascicel firmy zapewnial ze vps jest dość mocy tylko trzeba go z optymalizować pod swój serwis, bo chodzi wolno "Optymalizacja" zawsze powinna być wynikiem pomiaru. Sprawdzasz jaki zasób (IO/CPU) i jakie procesy (apache, baza danych) powoduje wolne działania systemu i korygujesz ustawienia. Według mnie bez wglądu w system nie da się określić co można zoptymalizować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 28, 2010 wykonaj komendy: cat /etc/my.cnf apache2 -V free -m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilos 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2010 dzięki ale serwer już z optymalizowany został właśnie dzisiaj i już nie zamula Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach