CheckSoon 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Witam. Szkielet: Mam prywatnie wykupiony hosting na OVH, oraz domenę na home.pl. Sprawa wygląda tak, hosting jest jakoś tak dziwnie skonfigurowany, że abym mógł dodać domenę do panelu (cPanel Pro 1.0 (RC1)), musi ona zostać wydelegowana na serwery hostingu, co jest odwrotne do sytuacji, z jakimi do tej pory się spotykałem. Niestety tu się zaczyna problem gdyż: home.pl nie ma takiej obsługi domeny, żebym mógł zmienić delegacje do nieskonfigurowanego hostingu pod domenę, a administrator mojego hostingu niestety nie odpisuje na maile więc nie ma opcji zmiany konfiguracji serwera. O to komunikat z panelu przy próbie dodania domeny nie wydelegowanej pod serwer: Error from park wrapper: Using nameservers with the following IPs: 91.204.163.167,91.204.163.166 Sorry, the domain is already pointed to an IP address that does not appear to use DNS servers associated with this server. Please transfer the domain to this servers nameservers or have your administrator add one of its nameservers to /etc/ips.remotedns and make the proper A entries on that remote nameserver. Co mam w takiej sytuacji robić? Rozważałem opcję transferu domeny do az.pl gdzie jest opcja wydelegowania domeny do nie skonfigurowanego serwera, lecz będzie to odpłatne gdyż domena była zarejestrowana na promocji FreeWolne Domeny a to zupełnie odpada. Co czynić? - Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 (edytowany) Zadzwonić do obsługi hostingu, a jeśli to nie pomoże - zmienić usługodawcę Ewentualnie możesz też przekierować domenę na freedns: http://freedns.sgh.waw.pl/ Edytowano Luty 24, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Ewentualnie możesz też przekierować domenę na freedns: http://freedns.sgh.waw.pl/ Co z tego, skoro i tak nie doda jej chyba wtedy do cPanelu ze względu na brak delegacji domeny na nameservery providera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Aj, wybacz mój błąd. Zostaje pierwsza opcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CheckSoon 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 No nic, trudno. Dzięki za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach