carax7 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Witam ! Poszukuję serwera VPS zlokalizowanego w centrum Atman'a w W-wie. - serwer musi pracować pod Windows - pozostałe parametry min. 1 GB RAM - 10 GB przestrzeni dyskowej - transfer raczej niewielki (wiem że to enigmatyczne określenie:) ) Ewentualnie - w grę wchodzić może serwer dedykowany, również zlokalizowany j.w. z systemem Windows Oczywiście wiem, że mogę skolokować własny serwer w Atmanie - szukam jednak początkowo VPSa z racji kosztów (chęć przetestowania rozwiązania), również serwery dzierżawione przez Atman'a odpadają ze względu na wysokie ceny. Wyrażam zgodę na przesyłanie ofert firm hostingowych. Pozdrawiam; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mathac 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 unixstorm.org oferuje vpsy a ATManie , jednak nie jestem pewien czy oferuja tez windowsy , polecam zapoznac sie z ich oferta http://www.unixstorm.org/Serwery_VPS.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 unixstorm.org oferuje vpsy a ATManie , jednak nie jestem pewien czy oferuja tez windowsy , polecam zapoznac sie z ich oferta http://www.unixstorm...erwery_VPS.html unixstrom też bym chętnie polecił, ale niestety mają tylko Linux/FreeBSD a tak z ciekawości. Dlaczego koniecznie musi być to atman? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carax7 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 unixstrom też bym chętnie polecił, ale niestety mają tylko Linux/FreeBSD a tak z ciekawości. Dlaczego koniecznie musi być to atman? Zgadza się unixstorm niestety nie oferuje Windows. A Atman dlatego, że oprogramowanie odwołuje się do innych serwerów tam kolokowanych i chcę wykluczyć elementy pośredniczące .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 szukam ale niczego nie znajduję, szczególnie że z Windows..., jak na coś trafię to dam znać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 szukam ale niczego nie znajduję, szczególnie że z Windows..., jak na coś trafię to dam znać Napisz do właściciela unixstrom może załatwi ci lickę za dodatkową cenę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Napisz do właściciela unixstrom może załatwi ci lickę za dodatkową cenę ale ja nie jestem autorem tematu. Szukam czegoś dla autora tematu . O ile z linux nie było by problemu to z windows niczego nie kojarzę w atmanie, jaki i nie mogę znaleźć . Co do tej "licki" to obawiam się, że może być trochę za dużo zachodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carax7 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 ale ja nie jestem autorem tematu. Szukam czegoś dla autora tematu . O ile z linux nie było by problemu to z windows niczego nie kojarzę w atmanie, jaki i nie mogę znaleźć . Co do tej "licki" to obawiam się, że może być trochę za dużo zachodu. Dzięki za pomoc Nie bardzo wiem co znaczy "licka" ? Dla mnie najprościej byłoby właśnie skorzystać z VPS'a jakiejś firmy umieszczonego w Atmanie ... to pozwoliłoby sprawdzić czy rozwiązanie ma sens ... niestety jak już pisałem soft działa tylko pod Windows. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Licka = Licencja na oprogramowanie Windows. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carax7 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Licka = Licencja na oprogramowanie Windows. Aaa .... "Licek" na Windows mam wolnych kilka własnych ...ale pewnie nie bardzo tu miały by zastosowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mathac 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 jest jeszcze http://www.megiteam....rta/serwery-vps (Serwery w Polsce (kolokacja w Centrum Danych ATMAN)) , tylko pewnie nie oferuja windowsow , chociaz mozna zapytac ,a noz zrobia wyjatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 jest jeszcze http://www.megiteam....rta/serwery-vps (Serwery w Polsce (kolokacja w Centrum Danych ATMAN)) , tylko pewnie nie oferuja windowsow , chociaz mozna zapytac ,a noz zrobia wyjatek też o nich pomyślałem w pierwszej kolejności. Ale jeżeli firma dotąd nie oferowała VPS' ów na windows, to raczej bym nie liczył na to, że dla jednego klienta, będą stawiać całe środowisko ..., chyba, że kupi się w takiej firmie dedyka. Aaa .... "Licek" na Windows mam wolnych kilka własnych ...ale pewnie nie bardzo tu miały by zastosowanie użyłem określenia poprzednika, dlatego dałem cudzysłów. Co do twojego pytanie, to niestety, ale nie ma takiej opcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carax7 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 jest jeszcze http://www.megiteam....rta/serwery-vps (Serwery w Polsce (kolokacja w Centrum Danych ATMAN)) , tylko pewnie nie oferuja windowsow , chociaz mozna zapytac ,a noz zrobia wyjatek Dzięki, zapytam - kto pyta nie błądzi Czy ktoś ma jeszcze pomysł gdzie popytać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 to pochwal się później w temacie, czy znalazłeś coś sensownego, może innym się przyda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2010 Hmm tak sobie myślę, że i dla megiteam i unix nie byłoby jakimś dużym problemem sklepania xena i windy, a już o dedyku nie wspomnę. Może warto zapytać ? Musisz się jednak liczyć z tym, że nie będzie to kosztować pięć dyszek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach