Hectic 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Witam, widzę podobny temat, ale ja chciałbym się tylko upewnić w tym co zrobiłem Mam domenę gra.pl i chcę pod tą domeną mieć kilka serwerów z grą typu: swiat1.gra.pl swiat2.gra.pl itd. oraz stronę główną gra.pl na serwerze który będzie obsługiwał pocztę itd. Zrobiłem to tak: 1. Domena jest zaparkowana w az.pl 2. Ustawienie rekordów: A swiat1.gra.pl xx.xxx.xxx.xxx 3600 gra.pl xx.xx.xx.xxx 3600 MX 0 gra.pl gra.pl Teraz tylko pytanie czy to będzie działało czy będą jakieś problemy? Jak na razie zauważyłem, że nie działają subdomeny na swiat1.gra.pl (directadmin). Czy nie będzie problemów z pocztą? Edit: Po dodaniu A *.swiat1.gra.pl xx.xxx.xxx.xxx 3600 Subdomeny działają, czy to się tak robi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Dołączam się do pytania z tym, że ja chciałbym tworzyć subdomeny np. tomek.skymail.pl dla skymail.pl/blabla. Wildcard mam włączony, potrzebuje jeszcze jakiś skrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach