DjZiPp 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Witam jestem tu nowy. Szukałem na forum lecz nic takiego nie znalazłem co mnie interesuje. Otóż mam własny VPS. I chciałbym się dowiedzieć jak postawić na nim kilka serwerów ShoutCast + Autopilot. Konfiguracje jednego opanowałem lecz nie mam pojęcia jak dostawić kilka następnych. Z góry dziekuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Postaw w innych folderach i odpal. Albo z nowego usera. Z roota daj adduser i potem się zaloguj userem. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DjZiPp 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Dzięki Spróbuje A może ma ktoś jakieś inne pomysły?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Dodaj kilku userów i będziesz miał porządek. Np potem możesz zainstalować i skonfigurować jakiś ftpd. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2010 No i na różnych portach odpalaj kolejne serwery BTW. Masz jakiś tutek do autopilota? Albo panel do zarządzania nim? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DjZiPp 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2010 Do konfiguracji autopilota mam. A panelu jak narazie żadnego dobrego nie znalazłem :/ Oto tutek: tutaj. Jak pomogłem daj plusika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Luty 21, 2010 Panel musiałbyś sam zrobić albo kupić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2010 Panel musiałbyś sam zrobić albo kupić Jeśli byłbyś zainteresowany zakupieniem Panelu odezwij się do mnie na PW cena 700 zł do negocjacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DjZiPp 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 Już nie będę zakładał nowego tematu. Ale Kopaczak umieścił post skonfiguruj ftpd. No ale jaki serwer wygrać i jak go podpiąć pod autopilota?? Jak ktoś wie to bardzo był bym wdzięczny. Powiem jeszcze że każdy autopilot i serwer SH mam na poszczególnych userach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 Ftpd umożliwi Ci zakładanie kont userom ftp np jak masz różne radia na różnych userach to mp3 możesz wrzucać przez ftp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DjZiPp 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 No tyle to i wiem Ale jak podłączyć ftp pod poszczególnego usera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 No tyle to i wiem Ale jak podłączyć ftp pod poszczególnego usera? jak zainstalujesz np. proftpd, to przy tworzeniu nowego usera już automatycznie będziesz miał dla niego dostep do ftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DjZiPp 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Aha no dzieki. Daje oczywiśie plusa. A możesz jeszcze powiedzieć czy jak mam już utworzone konta uźytkowników to też automatycznie sie utworzą konta ftp do tych userów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2010 Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach