R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Witam ja mam takie pytanie jak skorzystać z opcji BACKUP FTP który udostępnia nam OVH . Dokładniej chce wykonać okolu 30 gb kopii wybranych folderów dodatkowo zależy mi na tym aby kopia wykonywała się raz w tygodniu /miesiącu Wiem ze trzeba stworzyc plik wykonawczy przez który Cron bedzie wykonywał kopie zapasowa plików w razie awarii dysku . Aktualnie mój plik wygląda tak : KAT='/home/sc' ARCH='/var/tmp' DZISIAJ=`date +%d-%m-%Y` STARE=`date +%d-%m-%Y --date="10 days ago"` DELETE="$STARE.*" HOST='ftpback-rbx2-61.ovh.net' USER='ks310048.kimsufi.com' PASSWD='XXXxxxXXX' ls -1 $KAT |while read domena; do echo "Archiwzowanie: $domena" ( cd $KAT/$domena/ && tar czf ${ARCH}/${DZISIAJ}.${domena}.tar.gz . ) ncftpput -u $USER -p $PASSWD -a $HOST / ${ARCH}/${DZISIAJ}.${domena}.tar.gz rm ${ARCH}/${DZISIAJ}.${domena}.tar.gz done ftp -n $HOST << EOF user $USER $PASSWD prompt mdelete $DELETE quit EOF podczas wykonywania kopii pojawia się błąd : Archiwzowanie: admin ./kopia.sh: line 15: ncftpput: command not found Archiwzowanie: Agori ./kopia.sh: line 15: ncftpput: command not found Archiwzowanie: Arkane ./kopia.sh: line 15: ncftpput: command not found Archiwzowanie: cichutki ./kopia.sh: line 15: ncftpput: command not found po wykonaniu sie archiwizacji loguje sie przez roota na serwer ftp i niestety niema kopii proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 apt-get install ncftpput jeśli to debianopochodna, jak nie to ta wskazówka nakieruje Cię co masz dalej zrobić. Wyedytowałem Twojego posta, bo zostawiłeś tam hasło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 apt-get install ncftpput Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe E: Nie udało się odnaleźć pakietu ncftpput ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Mój błąd apt-get install ncftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Mój błąd apt-get install ncftp Dzięki luki ładnie działa temat można zamknąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach