ramelof 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Wielu z was posiada VPS co mniej więcej na tej samej zasadzie chodzą więc może pomożecie. Mój procesor nie obsługuje VT. Wymusza to na mnie parawirtualizacje. Chciałbym uruchomić system Windows Serwer 2003 lub 2008, ale w trybie wirtualizacji takiej jakiej oferuje XEN. Niestety na systemie linuksowym nie odpalę Windowsa bez pełnej wirtualizacji (potrzeba VT). XEN nie jest przeznaczony do Windows. Występują jeszcze jakieś inne programy, systemy, które mi w tym pomogą. Chciałbym by były one darmowe ma to służyć do nauki. Windowsowe Sewery posiadam za darmo z programu DreamSpark. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 esxi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 esxi brak odpowiedniej karty sieciowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 brak odpowiedniej karty sieciowej Soft jest za free to zainwestuje stówkę w kartę np. intela Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Soft jest za free to zainwestuje stówkę w kartę np. intela Zapomniałem dopisać w pierwszym poście, że to laptop. Dostanę coś takiego na PCMCIA/EXPRESS CARD ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2010 Zapomniałem dopisać w pierwszym poście, że to laptop. Dostanę coś takiego na PCMCIA/EXPRESS CARD ? Hmmm z intela raczej nie, ale tam na liście kompatybilności sa jeszcze jakieś broadcomy, z tym może być łatwiej by było w coś wbudowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2010 Hmmm z intela raczej nie, ale tam na liście kompatybilności sa jeszcze jakieś broadcomy, z tym może być łatwiej by było w coś wbudowane. Mój procesor nie obsługuje VT lol Najdmen .. nie ma tematu esxi nie pójdzie bez vt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_MK_ 23 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2010 Wielu z was posiada VPS co mniej więcej na tej samej zasadzie chodzą więc może pomożecie. Mój procesor nie obsługuje VT. Wymusza to na mnie parawirtualizacje. Chciałbym uruchomić system Windows Serwer 2003 lub 2008, ale w trybie wirtualizacji takiej jakiej oferuje XEN. Niestety na systemie linuksowym nie odpalę Windowsa bez pełnej wirtualizacji (potrzeba VT). XEN nie jest przeznaczony do Windows. Występują jeszcze jakieś inne programy, systemy, które mi w tym pomogą. Chciałbym by były one darmowe ma to służyć do nauki. Windowsowe Sewery posiadam za darmo z programu DreamSpark. Może skorzystaj z VMware Server, nie wymaga VT: http://www.vmware.com/products/server/ Działa zarówno pod systemami Linux jak i *BSD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 Może skorzystaj z VMware Server, nie wymaga VT: http://www.vmware.com/products/server/ Działa zarówno pod systemami Linux jak i *BSD. Wpdałem na niego wczoraj. Męczyłem się całą niedziele i nie mogę zainstalować, bo pluje się, że jądro było kompilowane gcc-4.4.1, a mam gcc-4.4. Faktycznie w plikach w /usr/bin/gcc-4.4 jest. W repo jest niby 4.4.1. System to openSUSE. Szukałem po google, ale porady jakoś niedziałają. Spróbuje chyba z Fedorą ewentualnie z Debianem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 lol Najdmen .. nie ma tematu esxi nie pójdzie bez vt Wersja ESXi 3,5 obsługuje 32bity i brak VT . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 Wersja ESXi 3,5 obsługuje 32bity i brak VT . A nawet nie wiedziałem W sumie nie bawiłem się tym wcześniej, ostatnio stawialiśmy klientowi ale to juz4.xx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2010 VirtualBox Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach