maniks 39 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2010 Witam, borykam się z takim problemem. Przychodzi do mnie spam z takiego adresu bestPharm9@googlemail.com gdy blokuję w Panelu Administracyjnym Direct Admin "blokuj poczte z tego adresu", na drugi dzień adres zmienia się o jedną liczbę na przykład z 9 na 0 i znów otrzymuję spam. Więc mam takie pytanie czy jak zablokuję wyraz bestPharm w opcji "Blokuj wszystkie wiadomości zawierające słowo" to już spam nie będzie przychodził bo serwer zablokuje e-mail, który ma w nazwie bestPharm czy będzie tylko blokował e-maile, które w swojej treści będą miały bestPharm a nie w adresie e-mail ? Jak to jest ? Do tej pory blokoewałem każdy adres w opcji "blokuj poczte z tego adresu", ale codzienne blokowanie każdego adresu pokolei jest monotonne i już mi się w Panelu Administracyjnym zrobiła z tego duża lista. Chciałbym zablokować go raz i porządnie czy ktoś wie jak to zrobić w Panelu Direct Admin w filtrze poczty ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2010 Masz kilka opcji. Możesz zablokować domenę całą *googlemail.com, pocztę która będzie zawierać "niedozwolone słowa", lub ogólnie dany adres mailowy, lecz tu jest taki problem że wystarczy że adres zablokowany zmieni się jedna literka i już spam ci poleci. Z tego co pamiętam możesz też blokować w przypadku słów frazy. Czyli jeśli chcesz zablokować całą pocztę gdzie wystąpi np wyraz *dom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2010 Z tego co pamiętam możesz też blokować w przypadku słów frazy. Czyli jeśli chcesz zablokować całą pocztę gdzie wystąpi np wyraz *dom Jak zrobię zablokuj frazę bestPharm to e-maile o takim adresie nie będą przychodzić ? A jeśli ten adres się zmieni naprzykład na bestPharm0 to już spam dostanę, bo blokowanie frazy nic nie pomoże i trzeba zrobić opcję blokuj z adresu e-mail? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2010 A nie można przy konfiguracji spamassassina w czarnej liście dodać bestPharm*@* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach