infinity 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Wybaczcie lamerskie pytanie, ale nie znalazłem odpowiedzi ani na forum, ani w google. Załóżmy, że mam działającą bazę baza_1 (w bazie jest ok 100 tabel i 700Mb danych) i chcę ją skopiować do nowo założonej bazy baza_2 Czy mogę po prostu skopiować zawartość katalogu ./var/lib/mysql/baza_1 do .var/lib/mysql/baza_2? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Wybaczcie lamerskie pytanie, ale nie znalazłem odpowiedzi ani na forum, ani w google. Załóżmy, że mam działającą bazę baza_1 (w bazie jest ok 100 tabel i 700Mb danych) i chcę ją skopiować do nowo założonej bazy baza_2 Czy mogę po prostu skopiować zawartość katalogu ./var/lib/mysql/baza_1 do .var/lib/mysql/baza_2? wejdź do phpmyadmin tam gdzie masz bazę 1 wyeksportuj ja np do pliku txt po czym zaloguj się do phpmyadmin tam gdzie masz bazę 2 i zaimportuj plik z baza wcześniej zapisana w pliku txt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Wybaczcie lamerskie pytanie, ale nie znalazłem odpowiedzi ani na forum, ani w google. Załóżmy, że mam działającą bazę baza_1 (w bazie jest ok 100 tabel i 700Mb danych) i chcę ją skopiować do nowo założonej bazy baza_2 Czy mogę po prostu skopiować zawartość katalogu ./var/lib/mysql/baza_1 do .var/lib/mysql/baza_2? Bez problemu, z tym że oczywiście musisz jeszczez dodać uprawienienia jakiemuś użytkownikowi do nowej bazy, bo te się nie przekopiują. A do kopiowania bazy Poszukaj sobie perlowego skryptu o nazwie mysqlhotcopy. No i pamiętaj żeby pliki miały właściciela mysql a nie root. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infinity 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 [quote name=lolek ' date='14 luty 2010 - 18:16' timestamp='1266167795' post='196072] wejdź do phpmyadmin tam gdzie masz bazę 1 wyeksportuj ja np do pliku txt po czym zaloguj się do phpmyadmin tam gdzie masz bazę 2 i zaimportuj plik z baza wcześniej zapisana w pliku txt No nie wiem, próbowałeś kiedyś exportu/importu ~750MB przez phpmyadmina? Bez problemu, z tym że oczywiście musisz jeszczez dodać uprawienienia jakiemuś użytkownikowi do nowej bazy, bo te się nie przekopiują /.../ Dzięki, w zasadzie to już wcześniej testowałem - działało, chciałem się upewnić czy taka metoda "na rympał" nie powoduje jakichś błędów w uprawnieniach właśnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 No te 700 mb to będzie cieżko przeciągnąć przez PMA. Pliki też można przekopiować nic im sie nie stanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 W PMA jest opcja by przekopiował bazę do nowej bazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2010 Czy mogę po prostu skopiować zawartość katalogu ./var/lib/mysql/baza_1 do .var/lib/mysql/baza_2? Koledzy zapomnieli o jednym.. jeśli to Innodb to nic z tego nie będzie.. np. MyISAM bez problemu tak możesz skopiować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2010 A nie można po prostu w phpmyadmin wejść do tej bazy. Potem w zakładkę Operacje i tam przekopiować ją? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2010 A nie można po prostu w phpmyadmin wejść do tej bazy. Potem w zakładkę Operacje i tam przekopiować ją? Napisałem to 2 posty wyżej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach