Drako 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Witam. Poszukuję mocnego hostingu shared na kilka stron. Pojemność ~1-2gb Transfer m/c 10GB - z możliwością przejścia na wyższy plan 10 baz mysql domeny/subdomeny 15 kilka dni testowych płatność najlepiej co miesiąc albo co kwartał dobry BOK Chodzi mi o mocny hosting bo będzie tam stało 2x phpbb by przemo, wordpress, wiki, jakiś CMS i możliwe że jeszcze coś. Chodzi mi też o współpracę na kilka lat. Wczoraj kupiłem konto na unixstorm ale ledwo po przeniesieniu jednego forum już mi się mysql posypało to podziękuje z tym hostingiem... Tematyka stron to wrestling Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Podaj dokładniejsze dane dotyczące tych stron. Mocny to jest pojęcie względne ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 2 mocno zmodyfikowane skrypty phpbb by przemo. (chociaż w sumie część oryginalnych modyfikacji wyleciało) Za jakiś czas mogą zrobić spore obciążenie (chociaż na boo.pl nie zachowywały się aż tak tragicznie). Chodzi mi o to że przy dynamiczne rozwijających się serwisach ( 5000 postów w pierwszy miesiąc działa, drugie zrobiło 800 postów w pierwsze 10dni z czego kilka były off) żeby hosting starczył na dłuższy czas i nie widzieć "Panu już podziękujemy" bo już się przejechałem na hostingach z słabymi maszynami. I w razie czego żeby firma mogła zaoferować VPS-a. No i żebym miał najlepiej jakieś statystyki, które pokazują jak obciążam konto, że np. ile % mocy procesora zajmuje (kei.pl bodajże coś podobnego ma) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Tak, Kei chyba ma taką opcję w panelu, jednak niewiele Ci to pomoże, jeśli Twój serwis przekroczy limity. Jeśli forum na przemo, lub inne Twoje skrypty przekroczą 5 lub 10% limitów ( co w zasadzie jest teraz standardem i większość firm ma taki limit), to niestety pozostanie Ci tylko Konto Reseller lub VPS. VPS wiąże się ze znajomością komend Linuxa oraz administracji serwerem www (chyba, że weźmiesz Zarządzany a to znacznie drożej). Tak więc wszystko zależy także od Twojego budżetu, który masz na to przeznaczony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Póki co może jakiś hosting 20zł/mc. Fora jeszcze nie robią dużego obciążenia, ale jak mówiłem szybko się rozwijają, optymalizuje skrypty jak mogę, ale co mogę poradzić na zwiększającą się oglądalność Chodziło mi głównie żeby mieć kontrole nad obciążeniem i w razie czegoś wyłączenie np. jednego forum i próba dalszej optymalizacji kodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Wszystko zależy od zastosowanego skryptu, przemo czy Wordpress jest niestety zasobożerny. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie przetestowanie usług w kilku firmach przez Ciebie. Praktycznie wszystkie firmy oferuje 14 dni bezpłątnego testu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Tylko autor napisał, że poszukuje do 20 złotych na miesięc. Nie dostanie VPS za tą cenę, a już napewno nie Zarządzanego. Ja proponowałbym już wtedy Serwer Reseller, wtedy może podzielić obciążenie na poszczególne konta no i ma pełna kontrolę na kontami. Reseller dostanie już od 15 złotych na miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Tylko autor napisał, że poszukuje do 20 złotych na miesięc. Nie dostanie VPS za tą cenę, a już napewno nie Zarządzanego.Ja proponowałbym już wtedy Serwer Reseller, wtedy może podzielić obciążenie na poszczególne konta no i ma pełna kontrolę na kontami. Reseller dostanie już od 15 złotych na miesiąc. przepraszam za zamieszanie, edytowałem, bo dopiero później zauważyłem tą informację i reseller chyba będzie najlepszą opcją, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Dostałem kilka propozycji również na PW więc dziękuje zainsteresowanie tylko użytkownik nie podał wyraźnej prośby o ofertę firm. To chyba lepiej że firmy same proponują. W końcu liczy się walka o klienta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 a takie pytanie do mzone. Jakie obciążenie dopuszczają wasze resellery? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 a takie pytanie do mzone. Jakie obciążenie dopuszczają wasze resellery? Do 10% na pojedyńcze konto (czyli osobno dla każdego Twojego użytkownika). Pamiętaj jednak, że ten sam limit obciążenia będzie inaczej się sprawował na Pentium III a inaczej na Xeonie. Tak więc nie za bardzo patrz na te procenty, to są tylko cyferki. Najlepiej przetestuj kilka firm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 tak wiem o tym, ale jednocześnie liczę, że firma u której miałbym kupować coś takiego będzie używała raczej xeona aniżeli pentium III Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 tak wiem o tym, ale jednocześnie liczę, że firma u której miałbym kupować coś takiego będzie używała raczej xeona aniżeli pentium III No to już właśnie zależy od firmy. Mam również nadzieję, że te oferty na Twoim PW to nie Pentium III, a raczej jakieś lepsze procesory. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 tylko to nie do mnie były te privy ja pytałem poprostu z ciekawości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 tylko to nie do mnie były te privy ja pytałem poprostu z ciekawości Sorki, pomyliłem Ciebie z autorem tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach