berix 10 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 od jakiegoś czsau unistrom nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 serwer 8 na którym jestem nie działa ... i to nie jest jego pierwszy wybryk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 od jakiegoś czsau unistrom nie działa Witam, Nie od jakiegoś czasu, bo serwer padł około 1 minutę przed Twoim postem. serwer 8 na którym jestem nie działa ... i to nie jest jego pierwszy wybryk To jest pierwszy jego wybryk. Nad problemem pracujemy od chwili awarii i niedługo powinno wstać. Pisanie do nas dziesiątek maili i dzwonienie co 10 sekund niczego nie przyspieszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 okej, wczoraj też był mały problemik trwał około 5min Wczoraj była chwilowa "czkawka" serwera WWW, która trwała max 1-2 minuty (atak na serwer, od razu zablokowany). ostatnio to było około 30minut bez bazy ... na ssh się dało zalogować Bzdura. Mam nadziejże ta awaria długo nie będzie, no i jakieś dni dodane bd do hostingu za Awarie Mamy dać dodatkowe dni za 30-40 minutową awarię - pierwszą na tej maszynie od kilku miesięcy? Odnośnie samego serwera - był niedostępny przez niecałe 30 minut, bazy danych przez niecałe 40 min. Wszystko jest online od 15-20 minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2010 Mnie wystarczyła informacja "Nad problemem pracujemy od chwili awarii i niedługo powinno wstać. " i nie ma co się dziwić ,że "Pisanie do nas dziesiątek maili i dzwonienie co 10 sekund niczego nie przyspieszy." ludzie po prostu chcą wiedzieć czy coś się dzieje w kwestii naprawy i czy wiecie o awarii Co do rekompensaty za 40 minut to fakt śmieszne. @F4N czytaj regulaminy lub kupuj hosting z jakimś super SLA. Przy tak krótkiej awarii, indywidualnie informowanie każdego i tłumaczenie problemu mija się z celem bo tylko wydłuża to prace nad usunięciem usterki. Przypominam, że problem wystąpił około godz. 21 w sobotę, więc nie jest to czas, kiedy cała firma pracuje za biurkiem i jedna osoba może odbierać telefony i polemizować z klientem, a druga pracować przy awarii (tak na marginesie - widać, że nawet nie zaczekalibyście na informację zwrotną od nas bo temat został założony od razu po awarii serwera). Celem było rozwiązanie problemu jak najszybciej, a dopiero później poinformowanie klientów. Szkoda tylko, że w przypadku około 99,9% uptime'u trzymanego ponad 2 lata nikt nie raczy napisać jak to fajnie, że wszystko działa, a zamiast tego wieszacie psy na firmie w 1 minutę po występieniu pierwszej takiej przerwy. Widać jednak, że kilka osób w tym temacie potrafiło do sprawy podejść rozsądnie... W tej chwili mogę jedynie zapewnić, że wszystkie serwery są monitorowane całą dobę i o każdym problemie jesteśmy do razu informowani i od razu bierzemy się za usuwanie usterki, więc nie ma takiej możliwości, aby coś zostało pozostawione offline bez żadnej ingerencji. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości - zapraszam do bezpośredniego kontaktu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 To może niestety odświeżę temacik bo nie wiem czy to tylko u mnie padło czy u inych użytkowników też tak jest. Wiem, że to może dla niektórych taka godzina to noc, ale dla innych to czas pracy Nie wiem od której godziny dokładnie bo jeszcze wczoraj o godzinie 21 było wszystko ok, ale dziś według moich obserwacji od 5:20 serwer x2.unixstorm.org leży. Nie działa e-mail,www,ftp,panel administracyjny. Przed napisaniem posta 6:12 wciąż wszytko leży nawet główna strona unixstorm.org. Czy to tylko u mnie czy inni użytkownicy też nie mogą się połączyć z panelem admnistracyjnym,ftp,e-mail i swoimi www ? Chciałem wysłać tickiet, ale skrzynkę mam na tym samym serwerze więc nie da rady wysłać. Mam nadzieję, że to nie awaria na cały dzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 (...) Według mnie jakiś godzinny pad serwera, więc można zaliczyć do małej awarii Od ok. 05:04 do ok. 06:20 czasu polskiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2010 Witam, Nie było żadnej awarii. Przerwa wynikała z planowanych prac technicznych w serwerowni przez ATM: Szanowni Panstwo, Informujemy, ze w dniu 23.11.2010 w godzinach 04:00 - 07:00 odbeda sie prace modernizacyjne w naszej sieci, w wyniku ktorych wystapi kilkuminutowa przerwa w dzialaniu uslug swiadczonych dla Panstwa. Prace nie spowoduja nieedostepnosci uslug z VRRP. Za zaistniale niedogodnosci przepraszamy. Komunikat o tych pracach miał również wyjść do naszych klientów kilka dni temu, ale widzę, że w wyniku błędu naszego systemu newsletter nie został wysłany - nasz błąd. W każdym razie tak jak wyżej napisano - przerwa trwała około 1h. Swoją drogą zawsze ATM przy pracach na sieci nie powodował przerw dłuższych niż kilka minut (dzisiaj też tak miało być jak widać wyżej), a tym razem wydłużyło się to dość mocno... Niedostępne w tym czasie były serwery prawie wszystkich firm ulokowanych w ATMANie, nie tylko my. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2010 Kurde, cały unixstorm leży ;( http://grd.net.pl/unixstorm/monitor/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2010 Kurde, cały unixstorm leży ;( http://grd.net.pl/unixstorm/monitor/ Od kilkunastu minut wszystko jest online - był atak na naszą sieć. Sprawca namierzony, dalej sprawą zajmiemy się w innym toku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 (edytowany) serwery vps leżą.... nic nie odpowiada, dodzwoniłem się (niedziela 22.00) i jest awaria. Miejmy nadzieje, że nie sprzętowa Wszystko już działa, "awaria" trwała poniżej 15 minut (pierwsza w historii tej maszyny, czyli od ponad 370 dni). PS. Czasami warto najpierw zadzwonić, później pisać na forum... Edytowano Styczeń 30, 2011 przez UnixStorm.org (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Macie dostęp do swoich stron?? Bo ja do żadnej się nie mogę dobić, stale bląd wczytywania..... Przez ftp też nie chce wejść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Serwer x5 działa, tyle wiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Change 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Mi forum z x3 nie otwierało się wcale przez parenaście minut, już działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Zdaje się że x3 ma problemy, zaś x1miał problemy w nocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Jak wyżej napisali, x3 ( strony oraz dostęp przez ftp) nie działało. Teraz już śmiga, chociaż jeszcze jakby coś mu było bo czasami potrafi mi się zwiesić ftp. Problem był tylko na maszynie x3 - został jakiś czas temu rozwiązany. W tej chwili powinno wszystko chodzić sprawnie - jeśli nie, proszę o przesłanie zgłoszenia lub kontakt telefoniczny i sprawdzimy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stream 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2011 X1 leży od ok. 11:00. Dostałem informacje na maila o awarii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2011 (edytowany) Już działa. Trochę to trwało, ale tak na prawdę to pierwsza awaria odkąd korzystam z US, więc nie ma się o co czepiać Edytowano Kwiecień 9, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2011 Może po prostu ta klasa adresowa została wyrżnięta przez ich router brzegowy za jakieś arbuzy/fraudy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2011 Z toya nie ma żadnych problemów, wiec rozwiązanie wyżej wymienione może wchodzić w grę (posiadam inną adresację niż większość "toyowiczów"). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2011 Mam dość specyficzny problem - zauważyłem że kilka osób skarży się że strona nie działa z łącza Toya oraz Widzew Net - awaria może trwać już kilka dni. Nie było i nie ma żadnej awarii. Problemem mogą być zablokowane adresy IP po naszej stronie, jeśli kiedykolwiek ktoś z tych adresów robił "coś złego". W takim wypadku należy zgłosić problem na support@unixstorm.org podając te adresy IP użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRIZ 4 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2011 (edytowany) Jakiś (D)DoS teraz na serwer? Jeden z użytkowników mojego serwisu zgłosił, że nie może się do niego dostać; poczta czasem działa, z SSH zrywa połączenie, load niski. U mnie również to samo, dlatego pytam. Edytowano Maj 27, 2011 przez eRIZ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2011 Zastosuj się do wytycznych działu. Poza tym nie widzę żadnych awarii, przynajmniej dla dwóch maszyn i strony głównej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomiabc 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2011 coś jest nie tak, od ok godz. 20 cały unixstorm sieciowo ma problemy. Nawet na stronie głównej są timeouty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach