janek123 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2010 Średnie statystyki dzienne forum: 5 000 UV 17 000 odświeżeń forum W godzinach szczytu 110-130 osób online(z czego 50 to zalogowane osoby) Tematów: 25,000Postów: 310,000Użytkowników: 18,000W tym momencie posiadam hosting w netart(366zł) Do tego baza danych zajmuje ponad 470MB, niedługo wyczerpie się limit nałożony w netart(500MB). Mam również problemy z ilością zapytań i blokowaniem przez netart z tego powodu. Forum generuje w tym momencie jakieś 70-75GB transferu/miesiąc Jaki serwer polecacie? Najchętniej jakiś na miarę moich potrzeb w tym momencie z możliwością rozbudowy za jakiś czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Luty 12, 2010 W sumie pod coś takiego to już minimum vps. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2010 "Do tego baza danych zajmuje ponad 470MB, niedługo wyczerpie się limit nałożony w netart(500MB)." - wg mnie to już wskazuje na VPSa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janek123 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2010 Też myślałem o VPS. Jakie firmy polecacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2010 webh.pl (serwerownia efuturo) lub/i ultimahost.pl > polecam, miałem, działałem, działał sprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 możesz wypróbować także logout.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janek123 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 a co myślicie o ovh, livenet czy ViPower? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 jak wybierzesz ovh to nie pchaj się w RPSy wybierz sobie coś z kimsufi, pomijając tego pierwszego (C-05G) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 A znasz się na administracji? Jeśli nie to albo dedyk/vps + zatrudnienie admina lub też VPS managed gdzie usługi masz w cenie. http://statnet.pl / http://serwerydlaciebie.pl polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janek123 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 No własnie nie znam się. Nigdy nie miałem do czynienia z dedykami czy też vpsami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Czyli Managed - to tak od stówki netto w górę, albo deho.pl, choć nie jestem pewien, czy najmniejszy pakiet to pociągnie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janek123 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 czyli już wiem czego mam szukać: VPS Managed teraz pozostaje wybór firmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Może statnet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 czyli już wiem czego mam szukać: VPS Managed teraz pozostaje wybór firmy Szukając serwera zarządzanego, patrz na ilość godzin wliczonej administracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janek123 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 ile godzin miesięcznie jest optymalnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Im więcej tym lepiej, nigdy nie wiesz co się zdarzy na serwerze. Generalnie w standardzie masz do 2 godziny w miesiący, jednak są firmy co nie mają limitów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 ile godzin miesięcznie jest optymalnie? Jak już VPS jest skonfigurowany i działa, to bez awarii wystarczy nawet 1h miesięcznie, kolejna 1h np. gdy przewidujesz zmiany w konfiguracji itp. ... jednak są firmy co nie mają limitów. Taa, chyba ERA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Taa, chyba ERA Nie Era, my na przykład nie mamy limitów godzin dla Serwerów Zarządzanych. Jest podobnie jak dla Kont Współdzielonych, podobna obsługa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 tutaj mowa była o nielimitowanych godzinach pracy administratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 tutaj mowa była o nielimitowanych godzinach pracy administratora. Tak, przecież napisałem o nielimitowanych godzinach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Chwile wcześniej było zdanie które mówiło bardziej o limicie transferu niźli o godzinach pracy administratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 MZone, chyba edytowałeś posta, bo zdawało mi się że tam było napisane o transferze. A oprócz Twojej firmy są jeszcze jakieś które oferują takie usługi? Czy to tylko u Ciebie i w Erze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Tak edytowałem, ale to dokłownie było chyba 20 sekund. Faktycznie pierwsze zdanie napisałem o transferze, poprawiłem na godziny. Sorki za zmyłkę A tak szczerze to nie wiem czy jeszcze jakaś firma oferuje nielimitowane godziny pracy admina, większość ma 2 w miesiącu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Krótko mówiąc współczuję Waszym administratorowi/-om Jak nie ma limitów a ilość klientów managed > dajmy na to 20 to biedny admin chyba jest podłączony rurkami + dożylnie kofeina W tym przedziale cenowym fizycznie nie jesteś w stanie zapewnić supportu godzinowego nielimitowanego, ale rozumiem Twoja oferta i masz prawo w niej pisać co uważasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Różnie to bywa, czasami fatycznie piszą o takie rzeczy, że głowa boli. Całe szczęście, że w nocy jest spokój. Ale generalnie nie jest to aż taki problem, w miesiącu chyba i tak w standardzie wychodzi może 3-4 godziny na jednego klienta. No a tak na marginesie, mamy to trochę inaczej zorganizowane, ale nie będę o tym pisał z pewnych względów. Jakbyśmy nie byli w stanie, nie oferowałbym takiej opcji. Taka opcja jest dostępna od samego początku, jak oferujemy VPS i Dedyki zarządzane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach