Skocz do zawartości
janek123

Serwer pod vBulletin

Polecane posty

Średnie statystyki dzienne forum:

5 000 UV

17 000 odświeżeń forum

W godzinach szczytu 110-130 osób online(z czego 50 to zalogowane osoby)

Tematów: 25,000Postów: 310,000Użytkowników: 18,000W tym momencie posiadam hosting w netart(366zł)

Do tego baza danych zajmuje ponad 470MB, niedługo wyczerpie się limit nałożony w netart(500MB).

Mam również problemy z ilością zapytań i blokowaniem przez netart z tego powodu.

Forum generuje w tym momencie jakieś 70-75GB transferu/miesiąc

Jaki serwer polecacie?

Najchętniej jakiś na miarę moich potrzeb w tym momencie z możliwością rozbudowy za jakiś czas.

Gość Łukasz Tkacz

W sumie pod coś takiego to już minimum vps.

"Do tego baza danych zajmuje ponad 470MB, niedługo wyczerpie się limit nałożony w netart(500MB)." - wg mnie to już wskazuje na VPSa.

webh.pl (serwerownia efuturo) lub/i ultimahost.pl > polecam, miałem, działałem, działał sprawnie.

możesz wypróbować także logout.pl

jak wybierzesz ovh to nie pchaj się w RPSy ;) wybierz sobie coś z kimsufi, pomijając tego pierwszego (C-05G)

Gość

Czyli Managed - to tak od stówki netto w górę, albo deho.pl, choć nie jestem pewien, czy najmniejszy pakiet to pociągnie..

czyli już wiem czego mam szukać: VPS Managed

teraz pozostaje wybór firmy

Szukając serwera zarządzanego, patrz na ilość godzin wliczonej administracji.

Im więcej tym lepiej, nigdy nie wiesz co się zdarzy na serwerze.

Generalnie w standardzie masz do 2 godziny w miesiący, jednak są firmy co nie mają limitów.

ile godzin miesięcznie jest optymalnie?

Jak już VPS jest skonfigurowany i działa, to bez awarii wystarczy nawet 1h miesięcznie, kolejna 1h np. gdy przewidujesz zmiany w konfiguracji itp.

... jednak są firmy co nie mają limitów.

Taa, chyba ERA :)

Taa, chyba ERA :)

Nie Era, my na przykład nie mamy limitów godzin dla Serwerów Zarządzanych.

Jest podobnie jak dla Kont Współdzielonych, podobna obsługa.

tutaj mowa była o nielimitowanych godzinach pracy administratora.

Tak, przecież napisałem o nielimitowanych godzinach.

Chwile wcześniej było zdanie które mówiło bardziej o limicie transferu niźli o godzinach pracy administratora.

MZone, chyba edytowałeś posta, bo zdawało mi się że tam było napisane o transferze. A oprócz Twojej firmy są jeszcze jakieś które oferują takie usługi? Czy to tylko u Ciebie i w Erze :)

Tak edytowałem, ale to dokłownie było chyba 20 sekund. Faktycznie pierwsze zdanie napisałem o transferze, poprawiłem na godziny. :) Sorki za zmyłkę :)

A tak szczerze to nie wiem czy jeszcze jakaś firma oferuje nielimitowane godziny pracy admina, większość ma 2 w miesiącu.

Krótko mówiąc współczuję Waszym administratorowi/-om :) Jak nie ma limitów a ilość klientów managed > dajmy na to 20 to biedny admin chyba jest podłączony rurkami + dożylnie kofeina :)

W tym przedziale cenowym fizycznie nie jesteś w stanie zapewnić supportu godzinowego nielimitowanego, ale rozumiem Twoja oferta i masz prawo w niej pisać co uważasz.

Różnie to bywa, czasami fatycznie piszą o takie rzeczy, że głowa boli. Całe szczęście, że w nocy jest spokój. :)

Ale generalnie nie jest to aż taki problem, w miesiącu chyba i tak w standardzie wychodzi może 3-4 godziny na jednego klienta.

No a tak na marginesie, mamy to trochę inaczej zorganizowane, ale nie będę o tym pisał z pewnych względów. :)

Jakbyśmy nie byli w stanie, nie oferowałbym takiej opcji. Taka opcja jest dostępna od samego początku, jak oferujemy VPS i Dedyki zarządzane.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się