filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Witam, interesuję mnie założenie shoutcast+autopilot+erds, parametry VPS to: Dysk- 100gb / 200gb Procesor- 1GHZ / 2GHZ (są to i7 940) Ram- 1GB / 1,5GB Łącze- nolimit, 100mb Są to dwie oferty po slash'u jest droższa oferta o 10zł. Co do transferu rozmawiałem z właścicielem i nie patrzą na niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Witam, interesuję mnie założenie shoutcast+autopilot+erds, parametry VPS to: Dysk- 100gb / 200gb Procesor- 1GHZ / 2GHZ (są to i7 940) Ram- 1GB / 1,5GB Łącze- nolimit, 100mb Są to dwie oferty po slash'u jest droższa oferta o 10zł. Co do transferu rozmawiałem z właścicielem i nie patrzą na niego. pewnie castpol? [ironia] Tak jak mówi Damian, pogadaj z Pegazem niech Ci dorzuci łącze 100 Gbps! i wtedy można brać No i jakiś rabat niech Ci jeszcze dorzuci [/ironia] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 http://www.webhostingtalk.pl/topic/22572-castpol-pl-czy-dobra-oferta-vps/ Panie Damianie dziękuje za miłe przyjęcie na forum. Jestem laikiem w vps, więc przyszedłem na to forum. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Pan Damian tak ma, on też ma dedyka z era.pl Nie przejmuj się nim A w castpolu nie bierz vpsa. Sprawdź logout.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 A możecie powiedzieć dlaczego nie brać? Brak uzasadnienia widzę w waszych wypowiedziach. #edit Ale w logout.pl jest mało transferu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 A możecie powiedzieć dlaczego nie brać? Brak uzasadnienia widzę w waszych wypowiedziach. #edit Ale w logout.pl jest mało transferu. http://www.webhostingtalk.pl/topic/21794-opiniacastpolpl/page__hl__castpolpl__fromsearch__1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Wstałeś Panie Głowa dziś lewą nogą czy co jest nie tak ? bo nie wiem skąd Twój żal do mnie o coś Bo zamiast pomóc, to jak zwykle odsyłasz do era.pl. Owszem, są tacy co twój żart zrozumieją, ale weź pod uwagę iż nie wszyscy. (a szczególnie nowi) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Załóżmy ze nie jest to VPS z castpola. Ile slotów dam radę bez buffów pociągnać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Załóżmy ze nie jest to VPS z castpola. Ile slotów dam radę bez buffów pociągnać? a ile chciałbyś postawić Shoutcastów na takim serwerku VPS ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Jeden. Własne radio internetowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2010 Z zapełnieniem nie będzie problemu (przekierowanie z znanego radia internetowego) Tylko ile słuchaczy będzie mógł utrzymać vps? Żeby w miarę możliwości było bez buffów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Co jest najważniejszym parametrem przy wyborze sprzętu pod radio? Procesor czy ram? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Oba parametry są ważne, im więcej tym lepiej. Jednak im więcej to także drożej. Musisz policzyć budżet, ile możesz na to przeznaczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Oba parametry są ważne, im więcej tym lepiej. Jednak im więcej to także drożej. Musisz policzyć budżet, ile możesz na to przeznaczyć. akurat w przypadku shoutcast ping nie odgrywa żadnej roli, może być nawet serwer w USA najważniejsze łącze i dużo transferu. Podaj orientacyjnie ile slotów masz zamiar używać i w jakiej jakości, ewentualnie jakieś widełki cenowe ile możesz miesięcznie na to przeznaczyć, łatwiej będzie coś doradzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip955 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2010 Projekt ze znajomymi, ~60zł/miesięcznie 48kbps w acc? Myślę że za tą cenę uda się 200+slotów bez buffów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach